REORGANIZACIJA PO KIKAŠU

Holding za 10 milijuna kuna kupio tvrtku i povećao broj zaposlenih

07.01.2014 u 15:36

Bionic
Reading

Nekoliko dana nakon Božića, Slobodan Ljubičić Kikaš, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, u tišini je, mimo znanja javnosti, potpisao kupnju tvrtke Centar d.o.o. Ovom transakcijom u vrijednosti od 9,75 milijuna kuna, zajedno s tvrtkom Holdingm, povećao se broj zaposlenih za novih 14 osoba

Tvrtka Centar d.o.o. bavi se računovodstvenim uslugama, a vlasnik je sportske dvorane u Palmotićevoj i omladinskog hotela Mirta na Silbi. Pretprošlu, 2012. godinu, završila je minimalnim dobitkom 14 tisuća kuna. Tvrtka je donedavno bila u vlasništvu Zagrebačkog sportskog saveza (ZSS) koji je Milan Bandić raspustio krajem prošle godine, piše Zagrebancija.com.

Upravo djelokrug djelatnosti ove tvrtke neshvatljivim čini ovaj potez Uprave Holdinga koji je potrošio skoro deset milijuna kuna za kupnju ove tvrtke.

Naime, kao Holding u direkciji ima svoj računovodstveni odjel, a uz to na zadnjoj sjednici Skupštine, nekoliko dana prije kupnje ove tvrtke, Gradu Zagrebu prepustio je upravljanje sportskim dvoranama i ostalim objektima pretvorivši svoju Podružnicu za upravljanje sportskim terenima u Ustanovu. Zato je neshvatljivo što će Holdingu sada jedna manja dvorana koja je adekvatna tek za ples, aerobik i slične aktivnosti.

Najvrednija imovina nove Holdingove tvrtke je pak spomenuti omladinski hotel na otoku Silbi.  Holding u vlasništvu ima već nekoliko ljetovališta preko podružnice Vladimir Nazor, ali te iste nekretnine i zemljišta planira prodati jer stvaraju višemilijunske minuse pa je potpuno nejasno zašto se odlučio na kupnju novog?!

Također u jeku planiranja rješavanja viška zaposlenih u Holdingu, o čemu nova Uprava Holdinga govori od prvog dana, upitno je što će im novih 14 radnika.

Ljubičić se nije javljao na pozive prošlog vikenda, a njegov bliski suradnik, moleći za anonimnost, naveo je da je ova akvizicija tek privremena i da će Holding vrlo brzo prodati i tu tvrtku.

'Riječ je o tvrtki koja je do sada bila u vlasništvu Zagrebačkog sportskog saveza koji je ugašen. Kako je bilo praznog hoda između gašenja stare udruge i osnivanja nove, Holding je morao preuzeti ovu tvrtku koja radi računovodstvo za sve sportske saveze u Zagrebu. No vrlo brzo će se i ta tvrtka prodati', rekao je za Zagrebanciju sugovornik blizak Ljubičiću.

Zašto je Holding morao kupiti tvrtku od ZŠS-a koji je ugasio Grad, odnosno gradonačelnik, pitanje je na koje nema odgovora.

Odmah nakon kupnje tvrtke Centar d.o.o. uprava Holdinga promijenila je direktora društva, ali i dosadašnji Nadzorni odbor. Tko sada sjedi tamo, javnosti nije poznato, jer promjena još nije provedena u registru Trgovačkog suda.

Ono što je poznato jest to da je donedavno Centar vodio pravnik Anđelko Latiničić, a u NO-u je sjedilo zanimljivo društvo: Tomislav Svetina, direktor Dinama i bliski suradnik Zdravka Mamića, građevinar i dopredsjednik KK Dubrava Damir Vujić, te odvjetnik Tomislav Grahovac, predsjednik Zagrebačkog rukometnog saveza i produžena ruka Zorana Gopca. A upravo su Gobac i Mamić svojedobno poželjeli u ljeto 2012. ovladati Zagrebačkim sportski savezom koji je tada bio težak 143 milijuna kuna.