rješenja nema

Hoće li Varaždin postati - novi Napulj? Građanima stigla nevjerojatna obavijest iz Čistoće: 'Molimo vas da otpad privremeno zadržite kod sebe'

05.07.2021 u 21:28

Bionic
Reading

Nevjerojatna obavijest stigla je u ponedjeljak poslijepodne Varaždincima - od utorka njihova Čistoća neće prikupljati otpad!

'Molimo Vas da otpad koji se nalazi u spremniku s crnim poklopcem za miješani komunalni otpad privremeno zadržite kod sebe, a nakon pronalaska rješenja isti će biti preuzeti kod sljedećeg odvoza', stoji u obavijesti koju su danas mogli vidjeti Varaždinci.

U ponedjeljak je, prenosi Dnevnik.hr, održan i hitan sastanak predstavika jedinica lokalnih vlasti sa Čistoćom. Gradonačenlik krivi bivšeg gradonačelnika, oporba - privatne interese koncesionara, a župan za hitno rješenje pomoć traži od resornog ministra i Ćorića. Kako doznaju Varaždinske vijesti, u srijedu bi se trebao održati sastanak na kojem bi s ministrom Tomislavom Ćorićem trebali razgovarati gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak vezano uz problem odvoza komunalnog otpada iz domaćinstva.

Najviše su pak, kako doznaje Nova TV, zazvonile riječi direktora Čistoće da će Varaždin, ne riješi li se uskoro ovaj problem, biti novi Napulj. Problem se dogodio zbog činjenice da je dosadašnji deponij pun otpada, no nisu problemi s otpadom novost u Varaždinu.

Odvoz otpada bila je glavna tema uoči lokalnih izbora, a čak je i jedna inicijativa građana uspjela doći u Gradsku skupštinu, zahvaljujući temama o otpadu.

'Građani Varaždina su žrtve te grozne situacije i mislim da je nedopustivo. Mislim da smo pošteni da plaćamo pošteno porez i da ovakvu situacjiu ne zaslužujemo', istaknula je Indira.

Franjo Puškadija, iz Mjesnog odbora Poljana Biškupečka je zadovoljan što su zatvorili deponij. 'Ja sam zadovoljan da su oni to zatvorili i da se to mora maknuti. Tamo lijepo piše da se sve mora očistiti u roku 15 dana. Ne smije gore biti ništa, tek nakon toga se ponovno može djelatnost biti kako je bila prije', smatra Puškadija.

'Grad Varaždin i varaždinske toplice s još 13 općina nema deponij i odlagalište otpada, a država određuje koji će to biti deponij', pojasnio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.