AFERA FIMI MEDIA

Hoće li Thompson i Mišo danas pjevati na sudu?

02.04.2013 u 08:42

Bionic
Reading

Mnogo se već pisalo o spornih pola milijuna eura koliko je navodno Marko Perković Thompson preuzeo od bivšeg šefa Carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića kako ne bi pjevao ni za HDZ, ali ni za koju drugu stranku za vrijeme predizborne kampanje 2007. godine.

Thompsona je u svom iskazu prokazao Barišić, a priliku da još jednom ponovi kako nije uzeo novac pjevač će dobiti već danas kada se očekuje njegovo svjedočenje na zagrebačkom Županijskom sudu u slučaju Fimi media.

Thompson je dosad tvrdio kako Barišića čak i ne poznaje, dok je carinikova nekadašnja tajnica Tamara Babić pred istim sudom nedavno svjedočila da je Thompson, kao i mnogi estradanjci, dolazio k Barišiću u ured.
'Da je Thompson dolazio, sjećam se jer sam ga dočekala ispred dizala. Upoznali smo se, popričali, a on mi je dao svoj CD koji je potpisao', kazala je sudu T. Babić, podsjeća Večernji list

Barišić je pjevaču na vrat natovario i Poreznu upravu koja je provela nadzor i utvrdila nerazmjer imovine i prijavljenih prihoda.

Nakon natezanja s Poreznom, Thomspon je prije mjesec dana platio 1,7 milijuna poreznog duga ali, kako je kazao, taj dug ne priznaje i tuži Poreznu.
Optužbe da je novac dobio od HDZ-a više je puta odbacio, a imovinu, između ostalog, pravdao priljevom novca od prijatelja iz inozemstva.

Pred sudom bi se trebao pojaviti kao svjedok obrane Ive Sanadera, baš kao i njegov estradni kolega Mate Mišo Kovač, koji je pak rado pjevao za Sanaderov HDZ.
Mišo Kovač i Thompson trebali su svjedočiti 18. ožujka, no nisu se pojavili na Županijskom sudu u Zagrebu.
'Mišo Kovač je bolestan, o čemu nas je telefonski obavijestila njegova supruga, dok je gospodin Thompson u Splitu i ne može doći prije srijede. Javio nam se i rekao da nije podignuo poziv na vrijeme', kazao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Osim dvojice estradnjaka na današnjem ročištu bi trebali svjedočiti i bivši HDZ-ov ministar i saborski zastupnik Marko Širac te bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan.