lokalni izbori

HNS, Reformisti i HSS Braće Radić dogovorili sporazum u Gornjoj Stubici

14.04.2021 u 18:28

Bionic
Reading

Sporazum o suradnji na lokalnim izborima u Krapinsko-zagorskoj županiji potpisali su u srijedu u Gornjoj Stubici predsjednici Narodne stranke - Reformista Radimir Čačić i HNS-a Stjepan Čuraj, a za obojicu je to početak suradnje i u drugim jedinicama lokalne i regionalne samouprave

HNS, Narodna stranka - Reformisti i HSS Braće Radić dogovorili su se u srijedu o zajedničkom izlasku na lokalnim izborima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Podupiru HNS-ova kandidata za župana Anđelka Fereka Jambreka i kandidatkinju za njegovu zamjenicu Irenu Grden iz Reformista.

Suradnja triju stranaka odnosi se i na općinu Gornju Stubicu, gdje im je zajednički kandidat Jasmin Krizmanić iz HNS-a, sadašnji načelnik i predsjednik Središnjeg odbora te stranke.

O važnosti potpisanog sporazuma u Gornjoj Stubici, pokraj Gupčeve lipe, govori i to što su ga potpisali predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić te čelnik HNS-a Stjepan Čuraj.

Obojica se slažu da je to tek početak suradnje tih dviju stranaka koja bi se uskoro trebalo odraziti i na druge jedinice lokalne i regionalne samouprave diljem Hrvatske.

"HNS je doživio i proživio sve što je trebao i kreće od početka, okrenuli smo se svojim korijenima. U nizu županija i gradova vraćaju nam se stari članovi i partneri. Izuzetno mi je zadovoljstvo da s gospodinom Čačićem mogu potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na izbore i najaviti daljnju suradnju diljem Hrvatske", rekao je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Izražavajući zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma, Čačić je istaknuo kako je njegova bivša stranka HNS prošla katarzu i da je uspjela zadržati snažne i ugledne pojedince.

"U međuvremenu su i Reformisti definirali svoj prostor i pozicionirali se kao snažna regionalna opcija, a sutra će Hrvatska trebati okupljanje građanskog centra. Ljudi moraju surađivati, naročito kad su im temelji i korijeni zajednički, a to je u slučaju Hrvatske narodne stranke i Narodne stranke - Reformista definitivno neupitno", zaključio je Čačić.