PUCA LI TIKVA?

HNS podupire IDS-ova kandidata za istarskog župana

18.04.2013 u 14:57

Bionic
Reading

Istarski HNS na lokalnim izborima poduprijet će IDS-ova kandidata za istarskog župana Valtera Flegu te će u skladu s tom odlukom u petak s IDS-om potpisati predizborni koalicijski sporazum, odlučeno je u Puli na sastanku proširenog Predsjedništva HNS-a Istarske županije

Sporazumom su se dogovorili, kako se čulo, o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima za Županijsku skupštinu, ali i u Puli te u drugim jedinicama lokalne samouprave u Istri.

Ustvrdivši kako je odluka donesena pošto su pregovarački timovi razgovarali s predstavnicima SDP-a i drugih stranaka koji podupiru kandidaturu Damira Kajina, a zatim i s IDS-om, predsjednik istarskoga HNS-a Veljko Ivančić izjavio je novinarima kako u HNS-u vjeruju da je Flego bolji kandidat jer iza sebe već ima iskustvo gradonačelnika Buzeta od dva mandata.

'Flego je osoba koja je pokazala da ima operativnu sposobnost nositi se sa svim problemima s kojima se treba nositi jedan župan', rekao je Ivančić i dodao kako upravo zato vjeruju u Flegine sposobnosti i mogućnosti i sigurni su da će učiniti mnogo dobroga za građane Istre.

Govoreći o programima, Ivančić je kazao kako je HNS kao liberalna stranka po programu i svjetonazoru zasigurno bliža IDS-u te da 'nema neusuglašenih pitanja'. Najavio je da će ovih dana te dvije stranke intenzivno raditi na zajedničkom programu za izbore.

Flegin protukandidat Damir Kajin izjavio je kako ga nije iznenadila potpora istarskoga HNS-a kandidatu IDS-a te da ju je čak priželjkivao. Po njemu, 'HNS je oduvijek figurirao kao trgovačka stranka'.

Istaknuo je da Istra želi promjene te ustvrdio da je politika predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića 'politika na odlasku i u raskoraku s građanima Istre'.

'Istra želi promjene, a Jakovčić, koji je prije par dana izjavio kako je on postavio premijera Milanovića na vlast, dok se iza Kajina uvijek skrivao, vjerojatno će sutra poručiti da je on izabrao i predsjednika Josipovića', rekao je Kajin.

Po njegovim riječima, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić se s gradonačelnicima u Istri 'bori za vlastitu slobodu i javnim novcem kupuje sve što može, od medija do dijela policije i dijela DORH-a'.

'No, mora mu biti jasno kako izbore neće kupiti, Istrijani se ne prodaju a Istra nema cijenu. Njegova je politika zapravo politika razdora i prošlosti, a nakon što dođu novi ljudi, Istra će konačno odahnuti', ustvrdio je Damir Kajin.