PROTIV KORUPCIJA I RAZVOJ INDUSTRIJE

HNS podnio 19 amandmana na rebalans proračuna

31.03.2009 u 15:56

Bionic
Reading

Amandmane na predloženi rebalans državnog proračuna danas do isteka roka podnijeli su isključivo zastupnici HNS-a, koji kroz 19 amandmana traže preraspodjelu ukupno 536 milijuna kuna.

HNS-ovci traže da se više državnog novca uloži u razvoj i zapošljavanje, u borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije te u poticanje radno intenzivnih industrijskih grana.

150 milijuna kuna za različite namjene uzeli bi s poticaja za poljoprivredu, a drvnoj i tekstilnoj industriji dali bi dodatnih 100 milijuna kuna, koje bi uzeli od brodogradnje.

Ostali klubovi suzdržali su se od podnošenja amandmana.

Najveća oporbena stranka, SDP, predloženi rebalans smatra "nepopravljivim", a zastupnici manjina će tek u petak odlučiti kako će se postaviti prema rebalansu.

SDSS-ovci su ostali pri najavi da ga neće podržati, ako Vlada vlastitim amandmanom ne poveća stavke za povratak i obnovu, s kojih je rebalansom skinuto 280 milijuna kuna.

Predsjednik Kluba nacionalnih manjina Šemso Tanković novinarima je objasnio da će Klub u petak, pred početak glasovanja o rebalansu, zauzeti stav o SDSS-ovim zahtjevima.

"Činjenica je da je najbrojnija nacionalna manjina nezadovoljna rebalansom i teško je očekivati da će ostale manjine ostati indiferentne prema toj činjenici", rekao je Tanković.

Dodao je da postoji mogućnost i da će manjinski zastupnici bojkotirati glasovanje.