uoči sastanka

HNS-ovac Batinić priprijetio: Zbog plaća prosvjetara možda izađemo iz koalicije

04.10.2019 u 09:41

Bionic
Reading

HNS-ov Milorad Batinić učio koalicijskog sastanka u Vladi rekao je kako je Središnji odbor HNS-a usvojio prijedlog o povećanju plaća za prosvjetne radnike i time podržao stranačku kolegicu i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak. Rekao je kako to isto tijelo, Središnji odbor može odlučiti i o raskidu koalicije

HNS-ov Milorad Batinić stigao je na koalicijski sastanak u Vladi, a prije ulaska u Banske dvore podržao je svoju stranačku kolegicu i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak koja je prije nekoliko dana na svojem Facebooku tražila povećanje plaća za učitelje i nastavnike.

Batinić je rekao kako je Središnji odbor HNS-a usvojio prijedlog o povećanju plaća za prosvjetare te da je riječ o istom stranačkom tijelu koje odlučuje o ulasku u koaliciju. Dodao je kako Središnji odbor može odlučiti i o raskidu koalicije.

Komentirajući kako premijer Andrej Plenković jučer nakon sjednice Vlade nije bio zadovoljan pa je podijelio 'packe' ministrima, Batinić je rekao: 'Nismo ni mi zadovoljni njegovim statičkim djleovanjem. Naime, mi smo na središnjim tijelima stranke, Središnji odbor je donio odluku da su plaće u prosvjeti politički prioritet, jednako tako i dalje vjerujemo u dijelog i vjerujem da će se osigurati novac.', javlja N1.

Podsjetio je i da je Središnji odbor tijelo na kojemu je donesena odluka o ulasku u koaliciju s HDZ-om.

Na koalicijski sastanak stigao je i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kao i šef SDSS-a Milorad Pupovac s kolegom Borisom Miloševićem.