jvp pula

Hladna fronta i jaka bura zahvatila noćas i Istru

07.07.2020 u 10:34

Bionic
Reading

Izražena hladna fronta praćena jakim olujnim udarima bure zahvatila je noćas i istarski poluotok te je donijela izražen pad temperature ali nije na sreću donijela većih materijalnih šteta, doznaje se u utorak ujutro u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi

U samome središtu grada, na pulskim Giardinima bura je srušila ogromno stablo na cestu, tako da je jutros promet regulirala policija, a dežurne službe su bile na terenu i uklanjale stablo.

Osim toga bura je u Puli srušila još nekoliko stabala, stabla su pala i na cestama Bale-Pula te Poreč-Višnjan dok su pulski vatrogasci jutros interveirali nakon što se na Valdebeku srušio telefonski stup.

U Umagu kao i u Puli letjeli su suncobrani ugostiteljskih objekata, no prema prvim saznanjima nije počinjena veća materijalnih šteta.

U Istri je bura najjače puhala u Umagu (78 km/h), Ročkom Polju (77 km/h) i Puli (76 km/h) a sukladno očekivanju, obilnije količine kiše nisu zabilježene.

Vrijeme se u Istri jutros postupno smirilo, prema najavama istarskog meteo portala Istramet, već poslijepodne slijedi postupno slabljenje bure te će u nastavku dana prevladavati sunačno, ali vjetrovito vrijeme.

Idući dani donose vrlo toplo i vruće ljetno vrijeme, premda je nova slična fronta moguća već u noći na nedjelju.