NOVA DINASTIJA?

Hillary Clinton za vikend najavljuje ulazak u predsjedničku utrku

10.04.2015 u 08:18

Bionic
Reading

Očekuje se da bi Hillary Clinton mogla objaviti pokretanje kampanje za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke 2016. već ovoga vikenda i iako nema značajne konkurencije u redovima svoje stranke, očekuje ju organizacija duge borbe koja joj predstoji

Različiti izvori bliski Clinton rekli su da će uskoro uslijediti njezina objava, ali nisu željeli potvrditi izvješće u listu New York Daily News da bi se to moglo dogoditi već u nedjelju.

Clinton će vjerojatno obznaniti svoje namjere preko društvenih mreža, a nakon toga slijede putovanja u sklopu kampanje. Stavljanje digitalnih komunikacija u prvi plan predstavlja pokušaj povezivanja s mlađim biračima koji su potrebni Clinton kako bi postala prva predsjednica Sjedinjenih Država.

List Guardian piše da će Clinton objaviti kampanju u nedjelju u podne po istočnom vremenu na Twitteru dok će biti na putu za Iowu, te da će nakon toga uslijediti objave mailom i video objave.

U utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju 2008. Clinton je izgubila od Baracka Obame i to dijelom zbog toga što je njegova kampanja pametno iskoristila društvene medije za privlačenje pozornosti na njegovu kandidaturu i prikupljanje velikih novčanih iznosa kroz male donacije.