DAR HERCEGOVAČKOG KRŠA

Hercegovačka vina osvojila brojne nagrade u 2010.

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.06.2010 10:33
  • Objavljeno 10.06.2010 u 15:58
Hercegovinavino oglas V3

Hercegovinavino oglas V3

Izvor: tportal.hr / Autor: hercegovinavino

Hercegovačka vina Vinarije Čitluk dobitnici su uvjerljivo najvećeg broja nagrada u 2010. godini

Kvalitetna i vrhunska vina Vinarije Čitluk nadaleko su poznata u cijeloj regiji, već desetljećima u Europi, a odnedavno i u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako je hercegovački krš poprilično škrt, idealan je za razvoj vinogradarstva i proizvodnju najkvalitetnijih crvenih i bijelih vina. Hercegovina se nalazi pod direktnim utjecajem Jadranskog mora, može se pohvaliti velikim brojem sunčanih dana i crljenicom, zemljom koja je vrlo pogodna za uzgoj vinove loze. Upravo u tome možemo naći glavne razloge iznimne kvalitete hercegovačkih vina. Jedinstven buke, oblik boce i prepoznatljiva pozicija etikete na boci, zaštitni su znaci vina najpoznatije hercegovačke vinarije - Vinarije Čitluk - prema kojima ih se može vrlo lako razlikovati.

U 2010. godini kvaliteta vina je prepoznata među svjetski priznatim enolozima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te su osvojila uvjerljivo najviše šampionskih i zlatnih medalja na međunarodnim sajmovima vina Vinovita (Zagreb), Gast (Split), kao i na sajmu u Mostaru 2010. godine. Četiri šampionske medalje i deset zlatnih medalja potvrđuju kvalitetu berbi grožđa 2007. i 2008. godine koje se trenutno mogu naći u prodaji, kao i u ponudi u brojnim restoranima diljem Hrvatske.

Vrhunska i kvalitetna vina Vinarije Čitluk:

• Žilavka Mostar
• Kameno vino
• Chardonnay
• Blatina
• Vranac

• Cabernet Sauvignon

Hercegovina vino d.o.o. je zastupnik Vinarije Čitluk koja postoji od 1957. godine uz raritet da je vino Žilavka Mostar odmah nakon Dingača dobila titulu čuvenog vina u bivšoj državi. Autohtone vrste hercegovačkog vina su Žilavka i Blatina, a u novije vrijeme može se pohvaliti mladim nasadima dva najpoznatija svjetska kultivara, Chardonnay i Cabernet Sauvignon.

Stara je latinska izreka 'In vino veritas', što u znači 'U vinu je istina'. Za hercegovačka vina možemo slobodno reći su vina vrhunske kvalitete. Uvjerite se sami.Više informacija možete saznati na web adresi: www.hercegovinavino.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi