POZIV POLICIJI I DORH-U

HDZ: Vlahušić je zaposlio 274 člana HNS-a, SDP-a i DUSTRA-e

06.06.2016 u 19:59

Bionic
Reading

Predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ) prozvao je u ponedjeljak gradonačelnika Andru Vlahušića da je od početka mandata 2009. u Gradu i gradskim komunalnim tvrtkama zaposlio 274 ljudi, mahom članova HNS-a i njegovih koalicijskih partnera, a Vlahušić je na to uzvratio pozivom policiji i DORH-u da provjere odakle Frankoviću podaci o nečijoj stranačkoj pripadnosti

'Ovdje imam imena 274 zaposlenih ljudi, bilo u Gradu Dubrovniku ili komunalnim tvrtkama, a 99 posto njih nije bilo ni na jednom javnom natječaju. Većina njih su članovi HNS-a, SDP-a ili Dubrovačke stranke', rekao je Franković na sjednici Gradskog vijeća.

Vlahušić mu je odgovorio kako Grad i gradske tvrtke posluju pozitivno te da će broj zaposlenih rasti još i više. 'Brojne naše ustanove u kulturi trebaju zaposliti veći broj ljudi kako bi se pomladio sustav i kako bi pratili tehnološka rješenja. Sve naše komunalne tvrtke moraju imati veći broj stručnih, zaposlenih ljudi. Vodovod mora zapošljavati veći broj ljudi, Javni gradski prijevoznik Libertas mora zapošljavati veći broj ljudi', rekao je Vlahušić te pozvao policiju i DORH da se uključe u cijelu priču.

'Molim policiju i državno odvjetništvo da ispitaju tko je ta osoba koja daje Mati Frankoviću stranačku pripadnost ljudi. Otkad se to predsjednik Gradskog vijeća igra sa stranačkom pripadnošću, a sva zaposlenja su napravljena sukladno zakonu', rekao je Vlahušić te dodao kako je broj zaposlenih premalen.

'Bit će još više zaposlenih jer je Grad Dubrovnik u suficitu i imamo viškove. Od prošle godine imamo više od 25 milijuna kuna plusa', rekao je i ponovio kako su svi zaposleni sukladno zakonu.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Marko Potrebica istaknuo je kako je u ovom trenutku na plaći Grada Dubrovnika 227 osoba, a od toga njih 219 na neodređeno vrijeme. 'Mi sva imena posjedujemo i odgovorno to tvrdimo, a dalo bi se raspravljati o tome na koji način oni koji su preko noći došli napreduju kroz sustav', rekao je Potrebica i dodao kako su se i neki bivši članovi HDZ-a upisali u HNS ili Dustru kako bi dobili posao.

'Jeste li spremni da pođemo do centralnog sustava za obračun plaća da vidimo koliko ste plaća obračunali', upitao je Potrebica, na što mu je Vlahušić uzvratio kako je protuzakonito da gradski vijećnici imaju uvid u sustav obračuna plaća te najavio podnošenje kaznene prijave protiv njega.