hrvatski sabor

HDZ: Plenković kulerski prestavio izvješće, a oporba nudi samo lupetanje ili lupkanje

24.10.2023 u 18:01

Bionic
Reading

HDZ je na Facebooku u komentirao današnja događanja u Hrvatskom saboru gdje je oporba pokušala spriječiti izlaganje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića stvaranjem buke odnosno lupanjem o klupe

'Dio oporbe koji je primitivno opstruirao Godišnje izvješće o radu Vlade RH i potvrdio je moju tezu o dvije Hrvatske . O jednoj koja radi, rješava probleme, ostvaruje strateške ciljeve, brine o građanima i gospodarstvu & odgovorno upravlja u krizama. I drugoj koju vode mržnja, destrukcija i isključivost', navodi se na službenom Facebooku HDZ-a.

Ti zastupnici radikalne ljevice i lažne desnice stopili su se u jedno, poručuju.

'Znaju da su politički mrtvaci ako već 3. put zaredom ostanu u oporbi, stoga će njihova agresija još i rasti kako se izbori budu približavali. Dobro je da je hrvatska javnost mogla još jednom vidjeti golemu razliku između nas i njih. Nakon ovog očekujem apsolutnu pobjedu HDZ-a! Nadam se da inventar u Saboru nije pretrpio veću štetu, a retrogradnim možemosima preporučujem da se - umjesto lup(et)anjem - počnu baviti vlastitim neuspjesima u Grad Zagreb, istaknuli su.

Dok je oporba lupala po klupama za vrijeme govora Andreja Plenkovića na sjednici Hrvatskog sabora, članovi HDZ-a su pljeskali. Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić / CROPIX

Nešto ranije su napisali da je oporba priredila otužni cirkusa koji je s infantilnim lup(et)anjem izvela u Saboru i da se može konstatirati da si je oporba unaprijed potpisala još jedan izborni poraz.

'Hvala im! Udruženi Grbin, Grmoja & Benčić sami su - umjesto nas - Hrvatima predočili sažetak 7 godina mandata ove VladaRH: s jedne je strane premijer Andrej Plenković, koji ne bježi od problema i vodi naprijed, a s druge su mališanke i mališani koji u manjku bilo kakvih argumenata padaju u gubitničku agresiju i očaj', naveo je HDZ.

U vladajućoj stranci smatraju da je Plenković kulerski zastupnicima predstavio Godišnje izvješće o radu Vlade i njenim konkretnim postignućima. 'Neka građani još jednom vide tko je tko, neka vide koji je stvarni domet udružene oporbe', kazali su.

Od Grbina preko Benčić do njihovih provokatora Grmoje i Raspudića Selaka.

'Dok mi radimo, oni se gube u vlastitoj destruktivnosti i mržnji. Kad ne lupetaju - lupkaju! To je sve što su u stanju ponuditi',