ROĐENDAN STRANKE

HDZ-ovci odigrali tradicionalnu utakmicu na Jarunu, evo kako je to izgledalo

15.06.2023 u 21:14

Bionic
Reading

HDZ je 34. godišnjicu osnutka tradicionalno obilježio svečanošću u prostorijama NK Jarun u Zagrebu, gdje je održana sjednica Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman, odigrana nogometna utakmica i upriličeno druženje članova i simpatizera stranke

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je da je u tih gotovo tri i pol desetljeća postojanja HDZ predvodio sve ključne procese u suvremenoj nacionalnoj povijesti, od izlaska iz komunizma i uvođenja demokracije, preko obrane i oslobođenja Hrvatske, do ulaska u NATO i Europsku uniju, a odnedavno i u članstvo u šengenskoj i eurozoni.

  • +28
Tradicionalna nogometna utakmica povodom obilježavanja obljetnice HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic

Izgradili smo Pelješki most, ostvarili san o teritorijalnom spajanju Hrvatske. Pred Lijepom našom sada je novi proces, koji će također predvoditi HDZ: desetljeće ubrzanog razvoja u kojem ćemo, uz pomoć nezapamćenih 25 milijardi eura bespovratnih sredstava Europske unije za koja se izborila Hrvatska vlada, sustići države koje su puno prije nas dobile mogućnost koristiti benefite pripadnosti, kazao je Plenković.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic

Iduće godine, zajedno, idemo po novu pobjedu i povijesni, treći uzastopni mandat na čelu Hrvatske, kazao je Plenković, a objavio HDZ na svojoj facebook stranici.

Položen je vijenac kod spomen-ploče dr. Franji Tuđmanu, te je odigrana tradicionalna nogometna utakmica kao dio obilježavanje 34. obljetnice HDZ-a.

  • +20
Sjednica Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar