'NEKA GA ISTRAŽI DORH'

HDZ-ov Mikulić u protunapadu na Bulja izvadio prljavo rublje

10.05.2016 u 15:46

Bionic
Reading

Nakon što je Mostov Miro Bulj pozvao da zbog napisa Nacionala o povezanosti Ane Karamarko i MOL-ovog lobista Joze Petrovića reagira i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te DORH, oštar odgovor stigao je iz HDZ-a i to od Andrije Mikulića

Miro Bulj je predvodnik napada na gospodina Karamarka i njegovu obitelj koji su ispod svake ljudske razine i nisu u svjetlu onih partnerskih odnosa koji vladaju unutar Domoljubne koalicije, ustvrdio je u izjavi novinarima u Saboru HDZ-ov Andrija Mikulić.

'Ne možete dijeliti lekcije hrvatskoj javnosti i pozivati nekoga na nešto ako ne poznajete funkcioniranje tijela državne uprave, ako ne poznajete funkcioniranje državnih institucija. Svaka institucija ima svoje pravo i svoje obveze i zna što bi trebala raditi temeljem propisa. Kolega zastupnik Bulj, kao predvodnik napada na gospodina Karamarka i njegovu obitelj, držim da nije osoba koja bi to mogla zato što ima mrlje', rekao je Mikulić.

Kako je Bulj pozvao DORH da reagira u slučaju Karamarka, tako je i Mikulić pozvao DORH da reagira u slučaju Bulja.

'Pozivam Državno odvjetništvo i USKOK da istraže kolegu Bulja zbog dva slučaja. Jedno je da nam objasni, cijeloj hrvatskoj javnosti, kako to da je 1999. i pod kojim povlaštenim uvjetima od MORH-a kupio stan od 80 kvadrata za 21 tisuću eura, a nekoliko godina kasnije taj isti stan prodao za 90 tisuća', rekao je Mikulić.

Traži Mikulić da objasni i kako je rasla njegova invalidnost.

'Prvo je dobio rješenje kao hrvatski ratni vojni invalid na 20 posto, onda je na njegovo traženje dobio novo rješenje, trajno, na 30 posto. Unutra je navedena šifra F62. To vam je opća nesposobnost za rad. Ako netko ima rješenje na 30 posto trajno da je uopće nesposoban za rad, onda mene njegove reakcije ne čude', kazao je Mikulić.

S obzirom da je Mikulić iznio podatke iz medicinske dokumentacije, novinari su ga upitali kako to zna i ne bi li ti podaci trebali biti tajni. 'Dobro znam što mogu reći i što mogu iznijeti u javnost. Vi kao novinari ćete vidjeti jesam li ja govorio istinu ili ne', kazao je Mikulić.

Nije želio komentirati jesu li napisi u Nacionalu točni. Upitan da prokomentira SDP-ov zahtjev da Karamarko odstupi ako se pokaže da je bio u sukobu interesa, Mikulić je kazao: 'Gospodin Tomislav Karamarko je kroz svoj životni vijek, u smislu karijere, uvijek dobro znao odvojiti privatno od poslovnog. Pa zar vi mislite da bi on danas bio na ovim pozicijama gdje je danas, predsjednik najjače stranke Domoljubne koalicije, da nije to znao. Bi li danas bio prvi potpredsjednik Vlade? Čovjek je to jako dobro znao odvojiti i znat će ubuduće.'

Novinare je zanimalo i gdje je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, s obzirom da već dugo nije viđen u javnosti. 'Gospodin Karamarko je prvi potpredsjednik Vlade. Vrlo odgovorno radi svoj posao', kratko je rekao Mikulić, no na dodatna pitanja o tome nije želio odgovarati.