ima jedan uvjet

HDZ-ov Boban spreman se suočiti s mostovim Buljem, ali bez vrijeđanja

29.05.2017 u 14:43

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Blaženko Boban predstavio je u ponedjeljak u Splitu cestovne i nautičke infrastrukturne projekte, koji će se većinom financirati iz EU fondova, a upitan hoće li se odazvati pozivu mostovca Mire Bulje na sučeljavanje je odgovorio: 'uvijek i svagdje i bilo gdje'

Boban je naglasio kako je Splitsko-dalmatinska županija cestovno jako dobro povezana autocestom, a bit će i brzom cestom Trogir-Solin-Omiš kada ta bude gotova, ali da joj nedostaju četiri vertikale - tunel Ravče, brze ceste Zagvozd-Imotski i Dugopolje-Sinj, te tunel Kozjak.

Tunel kroz Kozjak je najvažniji projekt županije koji je i najdalje odmakao s pripremljenom dokumentacijom i sada je na gotovo 85 posto pripremljenosti do dobivanja građevinske dozvole, rekao je Boban i naglasio da će 'kampirati u Zagrebu' dok se taj vitalni projekt ne pokrene.

Upitan hoće li se odazvati na otvoreni poziv Mire Bulja (Most) na sučeljavanje, Blaženko Boban je rekao 'uvijek i svagdje i bilo gdje', ali da bi bio sretan da se sučeljavaju temeljem projekata. 'Znate da nisam sklon bilo kakvim sučeljavanjima i polemikama na bazi vrijeđanja i bilo čega drugoga. U toj varijanti neću, ali u svakoj drugoj hoću i spreman sam na sučeljavanje', rekao je Boban. Potporu kandidatu HDZ- a za župana Bobanu među ostalima je dao i umirovljeni časnik 4. gardijske brigade Božo Zadro.