JANDROKOVIĆ OSUDIO NASILJE

HDZ: Očekujemo da policija utvrdi tko je kriv za incident

10.12.2013 u 15:51

Bionic
Reading

Prema informacijama Novog lista, volonterku Građanske akcije jučer je pred hotelom Sheraton napao HDZ-ov vijećnik u mjesnom odboru Jarun Nenad Viduka. Policija ga je privela na obavijesni razgovor, a što misle o takvom ponašanju svog stranačkog kolege, priupitali smo i HDZ

'Naglašavam da je riječ o navodnom incidentu koji se dogodio ispred hotela (na cesti), a ne u prostoriji gdje se održavala tribina u povodu obljetnice smrti pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Tribina je bila otvorena za sve zainteresirane građane. Nitko od organizatora nije svjedočio tom događaju ispred hotela. U stranci smo za njega saznali iz medija. Očekujemo da će nadležne institucije utvrditi tko je od sudionika incidenta kriv za to što se navodno dogodilo. Prije toga ne možemo govoriti o nikakvim eventualnim sankcijama', službeni je komentar HDZ-a kojeg potpisuje glasnogovornica Dajana Antonija Bebek.

Incident nisu vidjeli i neki članovi HDZ-a koji su nazočili skupu. Pojedini HDZ-ovi saborski zastupnici rekli su nama da su za sve doznali iz medija, a ništa nije vidio ni član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković.

'Došao sam pet minuta prije 20 sati i tada nisam vidio nikakav incident, ali ni aktiviste. Međutim, načelno smatram da je svako nasilje neprihvatljivo', kazao je Jandroković za tportal.

Podsjetimo, prilikom sinoćnjeg održavanja okruglog stola o Franji Tuđmanu u zagrebačkom hotelu Sheraton, 33-godišnju volonterku Građanske akcije brutalno je napao jedan od sudionika HDZ-ova skupa. Djevojci su liječnici dijagnosticirali kontuzije ruke, lakše ozljede glave te zguljenu kožu na zglobovima ruke.