neslaganja oko proračuna

HDZ neće podržati riječki gradski proračun

13.12.2018 u 15:20

Bionic
Reading

HDZ-ovi vijećnici u Gradskom vijeću Rijeke izvijestili su u četvrtak da će sudjelovati u radu sjednice riječkoga Gradskog vijeća, 18. prosinca, na kojoj će se raspravljati o prijedlogu gradskog proračuna za 2019. godinu, ali ga neće podržati

HDZ-ov vijećnik Josip Ostrogović rekao je na konferenciji za novinare da političke stranke koje čine Gradsko vijeće, imaju mogućnost ne prihvatiti prijedlog proračuna, pa da na prijevremenim izborima provjere kolika im je snaga, s obzirom na to da su gotovo sve 'tvrdile da su pobijedlile na proteklim izborima za vijeća mjesnih odbora u Rijeci'.

Izbori bi bili najbolje rješenje jer sadašnja vladajuća većina u riječkom Gradskom vijeću, ne predstavlja stvarnu volju birača. Posebno se to odnosi na one političke opcije koje su u predizborno vrijeme isticale da su za promjene u političkom životu Rijeke, a sad surađuju sa SDP-om, poput HNS-a i Liste za Rijeku, naveo je Ostrogović.

Reagirao je i na izjavu riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela (SDP) da u Rijeci nije potreban spomenik Franji Tuđmanu, iznijetu danas u medijima.

HDZ-ov vijećnik Ostrogović naglasio je da je predsjednik dr. Franjo Tuđman 'entuzijastičkom snagom stvorio samostalnu državu Hrvatsku, te da je Rijeka hrvatski grad, a Obersnel zaboravlja da je hrvatski političar'.

Vijećnica Ivona Milinović (HDZ) je optužila Listu za Rijeku i njenog predsjednika Danka Švorinića da su se 'prodali SDP-u'.

'Lista za Rijeku je u kampanji kojom želi pokazati zašto će prihvatiti prijedlog gradskog proračuna. To je niz amandmana kojima uvjetuje glasanje za, a svi oni zajedno ne dosežu ni pola posto proračuna, pa će ih se lako prihvatiti', rekla je. 'Jedino što je uistinu važno Listi za Rijeku su mjesta u upravnim vijećima i nadzornim odborima gradskih ustanova te povećana izdvajanja za udruge povezane s njom', smatra Milinović.