OLEG BUTKOVIĆ:

'HDZ najjača stranka i u Primorsko-goranskoj županiji'

24.05.2013 u 18:44

Bionic
Reading

Predsjednik primorsko-goranskoga HDZ-a i gradonačelnik Novoga Vinodolskog u trećemu mandatu Oleg Butković izrazio je danas zadovoljstvo izbornim rezultatima te je ocijenio da je HDZ i u toj županiji po broju osvojenih mjesta u gradskim vijećima najjača stranka

Butković je rekao kako je iznimno zadovoljan rezultatima prvoga izbornog kruga lokalnih izbora u Primorsko-goranskoj županiji jer je HDZ dobio osam gradonačelnika i načelnika, a SDP šest. HDZ je osvojio 137 vjećničkih mjesta u gradskim vijećima, a SDP 113, dodao je.

Ocijenio je da ti podatci „razbijaju mit o crvenoj županiji i jasno pokazuju da je HDZ najjača stranka i u tim krajevima“.

Butković je zadovoljan i rezultatom HDZ-ova kandidata za župana Dinka Beakovića iako nije pobijedio. Ocijenio je da je stranka njegovim dolaskom dobila odličnog političara i divnog čovjeka.

Beaković je rekao kako je zadovoljan ostvarenim te je čestitao svim protukandidatima i izabranom županu Zlatku Komadini (SDP).

„Nadam se da je Komadina izvukao neke pouke iz dosadašnjeg iskustva i da će biti odgovorniji prema građanima pa se neće dogodine kandidirati na izborima za zastupnike u europski parlament i opet nas napustiti na pola mandata“, rekao je.


Beaković je pozvao birače da podupru HDZ-ove kandidate za gradonačelnike i načelnike u drugome izbornom krugu, posebice Hrvoja Burića u Rijeci.

Biračima je zahvalio i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, koji je novi mandat osvojio u prvome krugu. Dodao je kako u drugome izbornom krugu za gradonačelnika Kraljevice očekuje da će birači glasovati za HDZ-ova kandidata Željka Gallera.

Novoizabrani načelnik Lopara Alen Andreškić rekao je da je u mjestima gdje je pobijedio HDZ ostvarena velika izlaznost birača koji su došli poduprijeti svoje gradonačelnike i načelnike.

"Neka se riječki gradonačelnik zapita zašto je Rijeka imala najnižu izlaznost birača u prvome izbornom krugu", istaknuo je.

Pozvao je birače da glasuju za Nikolu Grgurića, koji je ušao u drugi izborni krug za gradonačelnika Raba.

Načelnik Mošćeničke Drage Ratko Salomon pozvao je sve stranke u općinama i gradovima u kojima ima teškoća u sastavljanju vijeća da sjednu za stol, pokušaju razgovarati i postići kompromis radi dobrobiti svih građana.