MILOŠEVIĆ ZA OLTAROM

HDZ: Matić je uvrijedio biskupa i sve vjernike

13.01.2013 u 14:45

Bionic
Reading

Odbor za branitelje Hrvatske demokratske zajednice osvrnuo se na izjave ministra branitelja Predraga Matića koji je doveo u vezu izjave kardinala Josipa Bozanića i Slobodana Miloševića

"Ne samo da smo zaprepašteni i da najoštrije osuđujemo takvu neodgovorne izjave, nego i podsjećamo ministra Matića, da se sličnosti s 'antibirokratskim' ponašanjem, danas može prepoznati jedino u djelovanju nekih njegovih kolega iz Vlade - a nikako u djelovanju crkvenih velikodostojnika", kažu u HDZ-u.

"Što se ministru Matiću dogodilo da je napravio takvu uvrjedljivu i neprimjerenu aluziju - racionalno se ne može dokučiti. Ako već i ima takav, 'revolucionarni' animozitet prema hrvatskim biskupima, kako to da nije vodio računa da će nas velika većina branitelja biti opravdano povrijeđeni tom neprimjerenom i bezobraznom aluzijom.

Ili, ako se on već prema oltaru odnosi bez imalo poštovanja, kako nije pomislio da je za većinu branitelja oltar - sveto mjesto. I da ničim nismo zaslužili da naš resorni ministar, čije je posao skrbiti o braniteljima - na tako ružan način, vrijeđa sve nas.

Na kraju, budući da je osim biskupa, uvrijedio je i sve vjernike, a među njima i većinu nas branitelje, pozivamo ministra Matića da odmah javno prizna svoju nepromišljenost i ispriča se svima koje je grubo povrijedio svojom, uistinu neodmjerenom, izjavom.

Ako to nakon svega, nije u stanju napraviti- onda uistinu nije ni dostojan obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Željko Dilber, predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a.