zamjenik župana žinića

HDZ iz Popovače za gradonačelnika kandidira aferama opterećenog Rosavca, prijeti im raspuštanje

16.02.2021 u 17:52

Bionic
Reading

HDZ Popovača je izglasao da njihov kandidat za gradonačelnika tog grada bude Roman Rosavec, aktualni zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića. Rosavec je opterećen s nizom afera

Rosavec vrijedi kao desna ruka i vjerni Žinićev suradnik. Žinić se više neće kandidirati za župana nakon što su mu 24sata otkrila da živi besplatno u državnoj kući u Glini, bespravno koristi državni stan u Zagrebu i dodatno je suvlasnik imanja koje je zatajio u imovinskoj kartici. Njegov zamjenik Rosavec je dospio u središte pozornosti kad je bio na predstavljanju knjige i zabavi u Popovači prošlog listopada. Popovača je postala novo žarište korone jer se nitko u dupkom punoj dvorani nije pridržavao mjera i nosio masku, pišu 24sata.

Zatim je nedavno otkriveno da Rosavec ima tajni stan u Zagrebu od 52 četvorna metra koja nije prijavio u imovinskoj kartici. Kao i njegov nadređeni Žinić, pokušao je to prikriti micanjem prezimena sa zvona, a susjedima je govorio da inače radi u Njemačkoj. A onda su ga gledali kao zamjenika župana na televiziji. Zatim smo otkrili da je ono što je Rosavec naveo kao klijet vrijednu 200.000 kuna, u biti predivno i luksuzno uređena nova kuća koja ima 300 do 400 kvadrata, a okružena je uređenim vinogradom.

Županijski HDZ tražit će poništenje glasanja i promjena odluke. Ako to ne učine, cijeli HDZ-ov ogranak Popovače će biti raspušten.