ANKA MRAK TARITAŠ

HDZ i Bandić se malo svađaju, pa se mire. Zagreb može i bez njega

01.12.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba, navela je da njihova dva zastupnika neće podržati zagrebački proračun za 2017. jer smatraju da je riječ o predizbornom dokumentu

'HNS ima dva zastupnika u Skupštini i mi ćemo glasati protiv. Proračun je predizborni i tako je stalno. Podsjetit ću vas da smo uoči parlamentarnih izbora financirali dva saborska zastupnika koji su gradonačelnici Petrinje i Đurđevca i to je nedopustivo. HDZ najavljuje da neće podržati proračun i meni se malo čini da njihova ljubav s Bandićem je malo tajna, pa malo javna, pa se malo svađaju, pa se malo mire. Treba pričekati 20. prosinca pa ćemo vidjeti što će biti', kazala je Mrak Taritaš.

Smatra da Grad, ako dobije povjerenika, neće biti paraliziran pet mjeseci.

'Povjerenik će osigurati da Grad funkcionira normalno. Moći će se financirati samo što je dogovoreno, ja sam protiv toga da se financira tunel kroz Medvednicu, metro, Zagreb na Savi', sarkastična je bila Mrak Taritaš dodavši da se u protekle četiri godine događalo da ostane po 50 posto sredstava namijenjenih za komunalne projekte.

Istaknula je da je Zagreb dobro funkcionirao i kada gradonačelnik nije bio prvo lice Grada.

'Zagreb će normalno funkcionirati, samo nećemo imati predizborni proračun', mišljenja je Mrak Taritaš.

Osvrnula se i na presudu Visokog upravnog suda prema kojoj je utvrđeno da se odvoz otpada naplaćuje na nezakonit način.

'Sud je donio presudu i rekao je dosta. Ne može se nezakonito naplaćivati otpad. Odvoz se može naplaćivati prema ono što se proizvede, a ne prema površini stana ili kantam koje su isporučene. Ono što žalosti je to da Zagrebački holding, umjesto da kaže ispoštovat ćemo odluku, nastoji eskivirati odluku suda', zaključila je Mrak Taritaš.