PLENKOVIĆU ZAGARANTIRANA POBJEDA?

Hasanbegović objavio: Neću se kandidirati za šefa HDZ-a

05.07.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Ministar kulture i član predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović neće se kandidirati za predsjednika HDZ-a. Proizlazi to iz njegovog odgovora na pitanja koja mu je postavio Jutarnji list postavili proteklih dana dok se nagađalo kako bi mogao ući u utrku za šefa HDZ-a

Hasanbegović je u odgovoru Jutarnjem listu pobrojao što ga je sve snašlo od kada je bio ministar.

'U donošenju konačne odluke o kandidaturi, ali i odabiru načina moga budućeg stranačko-političkog djelovanja vodio sam se interesom HDZ-a te nastojanjem da u kritičnom predizbornom trenutku ni na koji način ne pridonesem unutarstranačkoj polarizaciji i produbljivanju neutemeljenih i izvana nametnutih društvenih kontroverzi o mome djelovanju, a što bi olakšalo povratak na vlast Zorana Milanovića i na nj i njegovu Partiju oslonjene pseudoljevice i obnovu njezina tek načetoga društvenog utjecaja. Moja savjest i političko-nacionalna odgovornost presudili su u donošenju konačne odluke da ni na koji način ne sudjelujem u izboru novoga predsjednika HDZ-a, stoji uodgovoru Hasanbegovića Jutarnjem listu, u kojem je Andreju Plenkoviću zažalio svu sreću.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, oni koji se žele natjecati u utrci za novog predsjednika HDZ-a, to mogu učiniti još sutra do ponoći. Kandidature su zasad najavili Andrej Plenković te Aleksandar Makovec. Iako se špekuliralo s njihovim imenima da se neće kandidirati, poručili su i Tomislav Tolušić, Ivana Maletić, Oleg Butković, Darko Milinović, jučer Miro Kovač te danas i Zlatko Hasanbegović.