oteti u napadu

Hamas kaže da nema oslobađanja talaca bez prekida vatre

27.10.2023 u 12:40

Bionic
Reading

Hamas ne može pustiti na slobodu taoce otete u napadu na Izrael 7. listopada dok se ne dogovori prekid vatre, rekao je član Hamasova izaslanstva koje je posjetilo Moskvu, po ruskom listu Kommersantu

List navodi da je Abu Hamid rekao da Hamasu treba vremena da locira sve ljude koje su otele različite palestinske frakcije. "Oteli su desetke ljudi, većinom civile, i treba nam vremena da ih pronađemo u Pojasu Gaze i pustimo na slobodu", rekao je Hamid.

Kommersant je prenio da je rekao da je potreban mir da to izvrše.

Hamas je u četvrtak objavio da je oko 50 talaca poginulo u izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze.

Izrael je u četvrtak pozvao Rusiju da protjera Hamasovo izaslanstvo, ocijenivši da je poziv da dođu u Moskvu "za žaljenje".

Novinska agencija TASS objavila je u petak da je visoki član Hamasova izaslanstva u Moskvi, Abu Marzuk, razgovarao sa zamjenikom iranskog ministra vanjskih poslova Alijem Baghirijem Kanijem, koji je također u posjetu Moskvi.

  • +2
Izraelski tenkovi na granici s Gazom Izvor: EPA / Autor: Hannibal Hanschke

Razgovarali su o prekidu vatre u Gazi i dostavi humanitarne pomoći njezinim stanovnicima. Kani je potvrdio snažnu potporu Teherana palestinskom pitanju, navodi TASS pozivajući se na izvore iz iranskog veleposlanstva u Moskvi.