ULIČNA MODA

Haljinica boje jeansa i proljeće u zraku

30.04.2015 u 13:01

Bionic
Reading

Prvi dani proljeća, ama baš uvijek, alarmiraju promjene. U mojem slučaju, one su, gotovo uvijek, vezane uz promjenu frizure ili boje kose.


U današnjem postu friska je još stara (novu ću vam premijerno pokazati u super cool sessionu koji objavljujem sljedeći tjedan), ali je zato outfit potpuno novi, rekla bih, pomalo atipičan za mene. Nakon rokerske zime, ovog sam se proljeća odlučila počastiti malo ženstvenijim look-ovima (makar poznavajući sebe, ne znam koliko će me to držati).

Zimske crne kombinacije, začinjene pokojim military ili tigrastim uzorkom, zamijenila sam simple haljinicama poput ove koja imitira jeans iz mojeg omiljenog zagrebačkog butika Tradate. Iako sam već hrabro isprobala svoje nove sandale, vrijeme ipak, još uvijek, zahtjeva nešto toplije. Moram priznati da nisam veliki fan čizama iznad koljena, ali ove bež ljepotice od brušene kože iz prošlogodišnje H&M kolekcije su mi legle poput second skin-a. S tim više što imaju malu kockastu potpeticu po uzoru na sedamdesete. Ustvari cijeli styling koketira, s meni najdražim, godinama prošlog stoljeća kad je moda u pitanju. Mamine naočale i vintage torbica s Hrelića su autohtone, baš iz tog vremena.

haljina: Tradate, ukrasni pojas/ovratnik: Zigman, čizme: H&M, naočale, torba i remen: vintage, frizura: Katica Topčić / Kevin Murphy Croatia

photo: Luka Nižetić

Kao što sam već na početku spomenula, proljeće je idealno vrijeme za promjene. Velike i male. Ozbiljne i neozbiljne. Privatne i poslovne. Iako sam krenula žestoko, na gotovo svim poljima, u ovom ležernom postu ću ipak spomenuti samo promjenu frizure za koju je opet zaslužna moja draga Katica Topčić iz Fabula de Forma. Sljedeći tjedan ću vas bombardirati s novim stajlinzima i zuzom.

Do čitanja!

ModuKomodu možete pratiti na i na Instagram, te na Facebook stranicama.


p.s. Evo i glazbene numere u proljetnom tonu koju naprosto obožavam.