novo upozorenje

HAK: Snijeg i vjetar otežavaju cestovni i pomorski promet

03.02.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Zbog snijega u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, na cestama su zimski uvjeti i zimska oprema je obavezna, a za teretna vozila nema slobodnog cestovnog pravca između unutrašnjosti i mora, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionice autocesta A1 između Bosiljeva 2 i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, na državnoj cesti DC1 Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Knin te staroj cesti kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3), navodi se u izvješću HAK-a od 12,15 sati

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, te obrnuto, nema slobodnog cestovnog pravca.

Snijeg pada i u Slavoniji i Baranji te širem riječkom području. U priobalju puše jaka bura povremeno sa olujnim udarima.

  • +17
Snijeg u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Zbog vjetra su samo za osobna vozila otvoreni: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Paški most te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8). Na dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Lopar - Valbiska, Split-Vela Luka - Ubli i Sućuraj-Drvenik, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ i Prapratno-Sobra; katamaranske linije: Mali Lošinj - Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka; Split - Hvar - Vela Luka - Ubli , Split - Vis , Split - Bol - Jelsa i Korčula-Hvar-Split; te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

  • +2
Snijeg je uzrokovao prometnu nesreću nedaleko Karlovca Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac