nakon predsjedništva

Hajduković o isključenjima u SDP-u: Ostalo je visiti u zraku koji su to razlozi. Želimo da kolege koje žele ostati u Klubu, ostanu s nama

21.09.2021 u 22:58

Bionic
Reading

'Razriješili smo neka otvorena pitanja koja smo imali u Klubu i nastalvjamo dalje raditi.', kaže član Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a Domagoj Hajduković

Član Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a Domagoj Hajduković gostujući je u RTL Direktu rekao je kako ne bi govorio o krivcima u stranci.

'Razriješili smo neka otvorena pitanja koja smo imali u Klubu i nastalvjamo dalje raditi. Ovaj tjedan imamo pregršt bitnih zakona na dnevnom redu Hrvatskog sabora i veselim se poslu da se možmo okrenuti bitnijim pitanjima', kazao je dodavši kako je formalno pravno situacija oko izbacivanja četiri člana iz Kluba zastupnika riješena.

Osvrnuo se i na svoju tvrdnju da Peđa Grbin griješi da se radi o bezpredmetnoj raspravi jer prema poslovniku Glavni odbor ne može izbaciti članova iz Kluba zastupnika.

'Ne može ih nitko izbaciti iz Kluba zastupnika. Mogu sami izaći ili ih izbaciti Klub. Statut naše stranke ne može derogirati poslovnik Sabora. Što se tiče rasprave pred stranačkim tijelima, naravno da ona trebaju raspravljati o svim pitanjima koja smatraju da su bitna, a funkcioniranje Kluba je jedna od njih. Na sjednice Glavnog odbor apozivaju se svi zastupnici i ja se veselim širokoj raspravi i dijalogu. Predsjednik je najavio da će razgovarati unutar Kluba i mislim da iz dijaloga može izaći nešto dobro', kazao je Hajduković koji je na pitanje koji je krimen Zvaneta Brumnića, Rajka Ostojića, Nikše Vukasa i Marine Opačak Bilić da se razgovara o njihovoj sudbini rekao da nije čuo da je jasno iskomunicirano koji je njihov krimen prema općoj i stranačkoj javnosti, pa i prema Klubu. 

'Zbog toga prijepori postoje jer nisam čuo niti jedan dobar razlog zašto su isključeni', kazao je.

Rekao je i da nije kao razlog navedeno to što su bili uz Bernardića te da su mnogi u SDP-u bili suradnici i Bernardića i Milanovića, a sada su suradnici Peđe Grbina.

'Ostalo je visiti u zraku koji su to razlozi budući nema opipljivih razloga, niti smo vidjeli neke dokaze, optužnice, uhićenja, niti smo vidjeli dokaze za rad protiv stranke. Zato želimo da naše kolegice i kolege koje žele ostati u Klubu ostanu s nama u Klubu', kazao je.

Na upit strahuje li da i on bude izbačen iz stranke, Hajduković je rekao kako Klub zastupnika niti zastupnici se nisu oglušili o niti jednu odluku stranačkog tijela. 

'Odluka do sada nije donesena uopće prije prošlog Predsjedništva, sada je nismo mogli konzumirati niti se postaviti jesmo li za ili protiv jer naš prijedlog nije dobio niti jedn glas za. Ne vidim o čemu smo se ogriješili o suradnji sa strankom. O tome ćemo raspravljati, držim da je dijalog ključ svega ali veselim se da smo ovaj problem sada razriješili da se orijentiramo na bitnije stvar', kazao je Hajduković.