nije zoran milanović

Hajdaš Dončić otkrio koga vidi kao SDP-ova kandidata za predsjednika RH

24.08.2017 u 09:56

Bionic
Reading

SDP će vezano uz porez na nekretnine reagirati kada se najesen pojavi u Saboru, poručio je u intervjuu za Jutarnji list član Predsjedništva te stranke i potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić. Otkrio je i koga smatra najboljim kandidatom SDP-a za predsjedničke izbore, ali i komentirao kritike na Davora Bernardića

Ako se pita Sinišu Hajdaša Dončića, najbolji kandidat SDP-a za predsjedničke izbore bio bi aktualni povjerenik Europske komisije Neven Mimica. 'On je apsolutno prihvatljiv jer je umjeren i racionalan, posjeduje veliko političko iskustvo, a mandat u Europskoj komisiji završava mu sredinom 2019., taman pred izbore za predsjednika Republike. Trebalo bi razgovarati o tome i ako on prihvati, apsolutno bih podržao Nevena Mimicu. Siguran sam da bi bio puno bolji predsjednik od Kolinde Grabar Kitarović', poručio je Hajdaš Dončić u razgovoru za Jutarnji list.

Unatoč šuškanjima da bi se u utrku za predsjednika mogao upustiti i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović, Hajdaš Dončić ne vjeruje u takav rasplet. 'Ali Zoran Milanović je politički borac i u njegovom slučaju nikad ne recite nikad. Iako mi se čini da takve informacije u medije puštaju oni koji su nezadovoljni situacijom u SDP-u, a ne Milanović', kaže član Predsjedništva SDP-a.

Što se pak tiče eventualne kandidature Ive Josipovića, Hajdaš Dončić smatra da on nema šanse. 'On treba ostati na razini dnevnopolitičkog komentatora, a ako zatraži da SDP stane iza njega, neće dobiti moju podršku', kaže SDP-ovac.

Potencijalni SDP-ovi kandidati za predsjednika RH Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Komentirajući kritike upućene predsjedniku SDP-a, Hajdaš Dončić poručuje da će Bernardić morati sam 'razmisliti o vlastitoj osobnosti i pronaći odgovor na pitanje kako podignuti rejting kod birača'.

'Što se mene tiče, prvi idući test za SDP bit će europski izbori u svibnju 2019. i tada će se vidjeti rezultati rada Davora Bernardića. Tada će se moći sumirati Bernardićevo prolazno vrijeme i je li zadovoljio kao predsjednik SDP-a. Dakle situacija će tada biti jasnija, građani će dati svoju ocjenu i Davora Bernardića i SDP-a pod njegovim vodstvom', poručuje Hajdaš Dončić.