plinska hobotnica

Hajdaš Dončić o aferi INA: Nije mi jasno kako jedna takva kompanija može dopustiti da direktori maznu pare

28.08.2022 u 19:45

Bionic
Reading

Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost kaže kako će zatražiti u ponedjeljak dodatna objašnjenja oko istrage vezane za aferu INA

'Eenergetika i proizvodnja hrane su pitanje nacionalne sigurnosti u 21. stoljeću. Nije mi jasno kako jedna takva kompanija može dopustiti da direktori maznu pare. Milijardu kuna', rekao je Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost o aferi INA gostujući u Dnevniku Nove TV.

Dodao je kako je taj novac u ovom trenutku potreban u proračunu. Očekuje kako će vanjska revizija utvrditi isto što i USKOK, da se plin kupovao po jeftinijoj cijeni i prodavao po višoj.

'Za Hrvatsku je normalno da je taj gospodin član HDZ-a', rekao je.

Ističe kako bi se trebalo sastati Vijeće za nacionalnu sigurnost, a najavljuje kako će se sutra odžati sastanak u SDP-u na kojem će se predložiti da se osnuje povjerenstvo koje će ispitati ovu situaciju.

Hajdaš Dončić je rekao kako odgovornost seže do razine Ministarstva gospodarstva koje predlaže članove Odbora u INA-i, koji su uglavnom članovi HDZ-a, 'dakle, njihova prćija', rekao je.

Osvrčući se na pucnjavu na zgradu SDP-a na Iblerovu trgu u Zagrebu, kaže kako to nije bilo politički motivirano.