LOV NA INVESTITORE

Hajdaš Dončić kineskom premijeru ponudio projekte

Siniša Hajdaš Dončić

Siniša Hajdaš Dončić

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u Kini se susreo s kineskim premijerom Wen Jiabaom kojem je predstavio napore hrvatske Vlade za privlačenjem ulaganja te ga upoznao s ponuđenim investicijskim projektima

Hajdaš Dončić predstavio je mogućnosti ulaganja u hrvatsko gospodarstvo te pozvao kineske investitore da razmotre sudjelovanje u projektima iz područja infrastrukture, energetike, prometa i turizma.

Kao predsjednik Povjerenstva za gospodarsku suradnju s NR Kinom, ministar Hajdaš Dončić sudjelovao je 5. i 6. rujna na Inauguracijskoj konferenciji Tajništva za suradnju Narodne Republike Kine i država Srednje i Istočne Europe. Svrha je konferencije utvrditi modalitete produbljivanja bilateralne gospodarske suradnje Kine sa 16 država srednje i istočne Europe, a kineska vlada je za potrebe realizacije konkretnih projekata na raspolaganje stavila kreditnu liniju od 10 milijardi dolara.

Na konferenciji predstavnici 17 zemalja razmotrili su smjernice daljnjeg djelovanja te najavili provođenje nacionalnih mjera koncipiranih u svrhu intenziviranja gospodarske suradnje. Također je definiran okvirni plan resornih koordinacijskih sastanaka za sljedećih godinu dana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi