NISU BILI ZADOVOLJNI RADOM

HAC smijenio direktora građenja zbog sukoba interesa?

19.04.2013 u 08:44

Bionic
Reading

Uprava Hrvatskih autocesta smijenila je direktora Sektora za građenje Jožu Ladiku. U HAC-u navode da je Ladika smijenjen jer uprava nije bila zadovoljna realizacijom radova na gradilištima. Naime, realizacija radova na HAC-ovim gradilištima gotovo je stala, a velike probleme pritom im predstavljaju posrnule građevinske tvrtke poput Konstruktora koje se ne žele maknuti s gradilišta i prepustiti radove drugima, piše Večernji list

Ladiki se, piše Večernji list, zamjera što nije bio aktivniji u rješavanju tih problema i raskidao ugovore s problematičnim izvođačima radova.

Ipak, u pozadini je Ladikine smjene i njegov mogući sukob interesa jer su tvrtke u kojima je radio do dolaska u HAC, neslužbeno doznaje Večernji, a u kojima je zadržao vlasničke udjele, i dalje radile za tu državnu tvrtku. Riječ je o tvrtkama Dezel, Retech i Ascon Institut.

Sam Ladika kaže da je on svoj posao profesionalno i pošteno radio, ali i da poštuje odluku uprave o smjeni. Tvrdi da nije bio u sukobu interesa jer je, veli, taj problem riješio prije nego je došao u HAC.

Cijeli članak pročitajte OVDJE