zanimljivo objašnjenje

Gužve su na granicama, granična policija objasnila zbog čega

16.05.2021 u 11:19

Bionic
Reading

Promet prema Hrvatskoj jest nešto veći nego što je to uobičajeno za nedjelju, ali su to velikom većinom muslimanski vjernici koji su putovali zbog ramazanskog Bajrama i sada se vraćaju u zemlje u kojima inače žive

'Građani nisu pohrlili u Hrvatsku kako bi glasali. Iz Uprave granične policije rekli su nam da promet prema Hrvatskoj jest nešto veći nego što je to uobičajeno za nedjelju, ali da su to velikom većinom muslimanski vjernici koji su putovali zbog ramazanskog Bajrama i sada se vraćaju u zemlje u kojima inače žive', javlja N1.

Neslužbeno su doznali da bi organiziranje autobusnog prijevoza moglo biti u beogradskog prigradskom naselju Batajnica gdje je velika zajednica osoba koja su svojevremeno izbjegli iz Like i Dalmacije. Također, u novosadskom predgrađa Adica i Veternik relativno je velik broj onih koji su izbjegli iz Slavonije.

Kamere HAK-a bilježe poprilične gužve na graničnim prijelazima s BIH, posebno na najfrekvetnijima poput Orašja, Maljevca ili Bosanskog broda.

Zbog pojačanog prometa iz Hrvatske prema Austriji u nedjelju je povećano vrijeme čekanja na ulazak u Sloveniju, ponegdje i do jedan sat, a veće opterećenje prometa očekuje se i do kraja dana, javljaju slovenski prometni servisi.

Najveće opterećenje na ulazak u Sloveniju trenutno je na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje, gdje osobni automobili čekaju jedan i pol sat, a autobusi 2 sata, te na prijelazu Macelj/Groškovje gdje je za osobne automobile potrebno 60 minuta, dok se na ostalima na tom pravcu čeka od 20 do 40 minuta, prema portalu www.promet.si.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Zastoji se mogu očekivati i oko Ljubljane, gdje će još tjedan dana prema najavama potrajati radovi na obnovi tunela Golovec, u kojemu se vozi samo kroz jednu tunelsku cijev, te zbog obnove priključka na autocestu na istočnoj obilaznici. Duže vrijeme čekanja na nekim graničnim prijelazima očekuju se i tijekom dana, do večernjih sati, što je povezano s vraćanjem ljudi iz ovog dijela Europe koji se vraćaju u Sloveniju, Austriju i Njemačku nakon kršćanskih i islamskih vjerskih praznika.