HAK IZVJEŠTAVA

Gužve na cestama prema moru, evo koje su ceste zatvorene

25.07.2016 u 08:01

Bionic
Reading

Pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče osobito između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, autocesti A3 Bregana-Lipovac, gradskim cestama i obilaznicama, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali, cestama u Istri, prilazima turističkim središtima na obali te trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog radova, dvosmjerno se vozi na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin), D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Do 30. srpnja svakodnevno od 7 do 12 sati prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Macelj i Metković, a izlazak na Kaštelu. Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Trajekti i katamarani plove redovito.