HAK UPOZORAVA

Gužve na cestama, posebno u smjeru mora

11.08.2013 u 10:27

Bionic
Reading

Promet je pojačan na glavnim cestovnim pravcima osobito u smjeru mora, objavio je HAK koji tijekom dana očekuje gust promet i povremene kolone

Zbog bure na državnoj cesti D54 Maslenica-Zaton Obrovački smiju voziti samo osobna vozila. Na Jadranskoj magistrali (D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila sa natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između čvora Sveti Rok i mosta Maslenica gdje je na snazi ograničenje brzine od 40 kilometara na sat i na autocesti Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića. Zbog prosvjeda zatvoreno je više cesta na području Slavonije. Na graničnim prijelazima pojačan je promet osobnih vozila na izlasku iz zemlje na Bajakovu te u oba smjera u Metkoviću.

Trajekti plove prema plovidbenom redu. Na naplati Lučko u nedjelju ujutro nema čekanja. U HAK-u najavljuju kako se tijekom dana očekuje gust promet i povremene kolone ponajprije na A1 Zagreb- Vrgorac, A6 Rijeka- Zagreb pa zatim i na autocestama A2 Zagreb- Macelj i A3 Bregana- Lipovac, duž Jadranske magistrale i Istarskog ipsilona. Pojačan se promet očekuje i na većini graničnih prijelaza osobito na GP-ima Macelj, Bregana, Kaštel, Rupa, Pasjak, Plovanija, Metković i Goričan.

U poslijepodnevnim satima u nedjelju pojačan će promet biti u smjeru unutrašnjosti, odnosno sjevera. Posebice će se gust promet osjetiti na autocesti A1, na prilazima naplatnim kućicama u Lučkom i na A3, kod Ježeva, te na A2 Zagreb-Macelj, od Jankomira do Zaprešića i na naplati Trakošćan. Povremeno, vrlo gust promet imat ćemo na Istarskom ipsilonu (od Mosta Mirna odnosno od Buja do granice i od Pule do Vodnjana) te na Jadranskoj magistrali ( D8), posebice od Omiša do Kaštela i Ličkoj magistrali (D1), uglavnom od Korenice do Karlovca.

Gust promet bit će u otočnim trajektnim pristaništima i na otočnoj strani Krčkoga mosta te Istarskom ipsilonu, isto tako i na izlasku na Bregani, Maclju, Kaštelu, Plovaniji, Rupi i Pasjaku, te Metkoviću, a na Bajakovu, Staroj Gradiški, Slavonskom Brodu i Županji na ulasku u Hrvatsku.