PADAJTE PAHULJE

Gust snijeg pao u Zagrebu i zatrpao društvene mreže

03.01.2019 u 21:54

Bionic
Reading

U Zagrebu je tijekom večeri počeo padati snijeg, ali je nakon svega petnaestak minuta prestao. No, napalo ga je dovoljno za prve fotografije s prozora stanova i kuća koje su preplavile društvene mreže

Snijeg, nešto gušći trenutno pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Snijeg pada i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i Gornja Ploča te se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h, i A2 Zagreb-Macelj. 

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Prognoza za petak kaže da će u unutrašnjosti biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, uglavnom u gorskim područjima i Slavoniji, a potkraj dana i drugdje.

Na Jadranu sunčanije te uglavnom suho. Malo snijega može pasti na obali te otocima sjevernog Jadrana. Na kopnu vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, u gorskim područjima uz jake udare.

  • +20
Snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim udarima postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -7 do -2, na Jadranu od -2 do 2, a najviša dnevna od -2 do 3, na Jadranu između 1 i 5 °C.