ZDRAVSTVENI ODGOJ

Grozd poziva Jovanovića da podnese ostavku

22.05.2013 u 18:26

Bionic
Reading

Radi se o velikom danu za demokraciju u Hrvatskoj, poručio je iz Udruge Grozd Ladislav Ilčić. Za Media servis je prokomentirao odluku Ustavnog suda o privremenom ukidanju zdravstvenog odgoja

'Mi smo unatrag godinu dana svjedočili jednom nedemokratskom ponašanju ministra Jovanovića. Dakle, nije problem da netko misli različito u Hrvatskoj, ali problem je kad ministar ne da pravo i slobodu ljudima da misle drugačije', kaže Ilčić.

Stoga Ilčić pozdravlja Odluku Ustavnog suda, a od odgovornih traži ostavke. 'Zaista mislim da bi u jednom normalnom društvu, posebno kada se radi o djeci na koju bi svi trebali biti osjetljivi, ministar sam trebao podnijeti ostavku. Svakako i gospodin Filipović, ravnatelj Agencije koji je bio glavni operativac, ali i pravobraniteljica Mila Jelavić - mi ne možemo imati osobu koja je pravobraniteljica za djecu osobu koja ima tako različito mišljenje od Ustavnog suda'.

'Ovo nije naša pobjeda već pobjeda roditelja', poručuje Ilčić koji kaže: mi nismo protiv zdravstvenog odgoja već se zalažemo da se on na pravi način uvede u škole.