JE LI DOM RADIO ILEGALNO?

Grom udario u starački dom; četvero poginulih

07.10.2011 u 15:02

Bionic
Reading

U Bjelovaru je ozljedama podlegla i četvrta žrtva požara kojeg je poslijepodne uzrokovao udar groma u tamošnji privatni dom za starije i nemoćne osobe

U Bjelovaru je ozljedama podlegla i četvrta žrtva požara kojeg je poslijepodne uzrokovao udar groma u tamošnji privatni dom za starije i nemoćne osobe

Prema ranijim informacijama na mjestu nesreće poginule su tri osobe, a u međuvremenu je potvrđen podatak o još jednoj mrtvoj osobi koja je prevezena na odjel patologije, rekla je Hini ravnateljica bjelovarske bolnice Vesna Lovčić

U bjelovarskoj bolnici na liječenju je zadržano 14 osoba i sve su izvan životne opasnosti.

Na interni odjel dovezeno je 11 osoba, od kojih je jedna premještena na psihijatriju, a jedna na zahtjev obitelji puštena kući. Devet ih je zadržano na internom odjelu.

Četiri osobe zadržane su na odjelu kirurgije, od čega jedna osoba s težim opeklinama.

U bolnici kažu da imaju dovoljno osoblja i opreme.

Požar u staračkom domu izbio je uslijed udara groma oko 13,20 sati, a lokaliziran je u 13,55 sati, izvijestio je Županijski centar Bjelovar 112. U gašenju požara sudjelovali su JVP Bjelovar s 16 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila.

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor posjetila je večeras u bjelovarskoj bolnici ozlijeđene u požaru u domu za starije u koji je danas udario grom i izazvao požar te je izrazila duboku sućut obiteljima četvero poginulih.

Predsjednica vlade ozlijeđenima je riječima potpore zaželjela da što prije ozdrave. Kako je izjavila, bude li potrebno, neće izostati vladina pomoć.

Obaviještena sam da rezultati istrage još nisu ni približno gotovi, tako da o uzrocima nesreće još ne možemo govoriti, rekla je Kosor novinarima. 'Inzistirat ćemo na brzoj istrazi, zahtijevat ću da vidimo što se dogodilo i vjerujem da ćemo već sutra znati više. Pustimo stručnjake da rade svoj posao', rekla je Kosor nakon posjeta bolnici te je pohvalila sve hitne i službe spašavanja za brz i učinkovit rad.

Premijerka je zatim u pratnji ministara Damira Bajsa, Đure Popijača i Branka Bačića te nekih bjelovarskih saborskih zastupnika posjetila i mjesto nesreće gdje je očevid u tijeku.

U Općoj bolnici u Bjelovaru od predstojnika kirurškog odjela Darka Koščaka doznaje se da je svih 16 preživjelih štićenika doma smješteno u bolnici i da su izvan životne opasnosti. Jedanaest je smješeteno na internom odjelu, četiri na kirurgiji i jedan na neurologiji. Po jednu pacijenticu, doznaje se, došao je sin, a zbog težih ozljeda jedna je prevezena u Zagreb na liječenje.

Doznaje se i da je vlasnica obiteljske kuće u kojoj je nalazio dom za starije tu ustanovu nedavno otvorila, da je sličnu ustanovu imala na drugoj adresi te da je štićenike premjestila sa stare lokacije u novi prostor gdje je danas izbio požar.