ništa nisu mijenjali

Grmoja najavio predaju lista za utorak, otkrio tko će biti nositelji

25.03.2024 u 20:50

Bionic
Reading

Most u utorak predaje izborne liste. Stranački kandidat za premijera Nikola Grmoja kaže kako 'ne žele gnjaviti građane u danima Velikog tjedna', pa će sve 'sutra riješiti'. Potvrdio je kako će biti u šestoj izbornoj jednici

Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja kaže da ne ide u prvu izbornu jedinicu jer nisu ništa mijenjali u odnosu na prošle. U razgovoru za RTL Danas rekao je kako se 'ne boji 'fajta' s Andrejom Plenkovićem.

'Ja se 'fajtam' s Andrejem Plenkovićem na cijelom teritoriju Republike Hrvatske jer uopće nije važno hoću li ja u jednoj izbornoj jedinici dobiti dosta mandata, gledat će se ukupni rezultat Mosta.', rekao je Grmoja koji očekuje da će biti sučeljavanja kandidata za premijera na kojoj će biti Andrej Plenković, Peđa Grbin, ako već ne može Zoran Milanović, kaže, Sandra Benčić, on i svi relevantni kandidati.

'Da ćemo imati priliku sučeliti svoje programe i ideje. Dakle, kao što sam rekao, ja nisam kandidat samo u jednoj izbornoj jedinici, nego sam kandidat za premijera Mosta na teritoriju.', istaknuo je.

Dakle, ne bježite od 'fajta' u prvoj izbornoj jedinici?, pitali su Grmoju.

'Ja nikad nisam bježao od 'fajta', a evo čujem da i HDZ-ovci kažu da ih u šestoj očekuje žestok 'fajt', da i oni znaju da sam ja također u toj izbornoj jedinici.'

Kada su u pitanju nositelji lista Mosta po izbornim jedinicima, Grmoja kaže:

'Marija Selak Raspudić, dakle, naša urednica programa ide u prvu izbornu jedinicu. Ona je tu bila i prošli put i ostvarila fantastičan rezultat. U drugu izbornu jedinicu ide Nino Raspudić. U desetoj je Božo Petrov ,u devetoj izbornoj jedinici, vidim HDZ-ovci se pribojavaju, Miro Bulj. U Slavoniji u petoj je Marijan Pavliček, dakle naš koalicijski partner, i naša Kristina Bakula na drugom mjestu. U četvrtoj izbornoj Josip Skočibušić, naš kandidat, a druga je Vesna Vučemilović iz Suverenista. U trećoj je Željko Sačić iz Suverenista, a u osmoj izbornoj jedinici je Marin Miletić. U sedmoj je Zvonimir Troskot.'

Kaže da nisu previše mijenjali liste u odnosu na one od prije četiri godine 'jer je bilo dobro'.

'Dakle, tada su nam ankete davale 4,5. Mi smo dobili 8 mandata. Govorili smo da ćemo imati dva mandata u Saboru. Sad smo puno jači jer smo ušli u koaliciju s Hrvatskim suverenistima i Nezavisnom listom mladih, osnažili se tako da niti jedan glas što se tiče Mosta u niti jednoj izbornoj jedinici neće biti bačen. Očekujemo da iznenađenje na ovim izborima bude kao i 2015. godine, dakle 19,20 mandata sigurno.'.

Za Zorana Milanovića, uvjerene je, da samo 'diže rejting SDP-a' te da će se sigurno kandidirati ponovno za predsjednika države.

Na novinarski upit ne mislili da želi biti premijer, Grmoja kaže: 'Ne mislim sigurno, da želi biti premijerom onda bi ušao u izbornu utrku, ali on je svjestan toga da SDP ne može do 76 ruku i zato ne želi riskirati poziciju predsjednika države, gdje je gotovo izvjesno...'.

Možete nam jasno reći je li moguća suradnja s SDP-om nakon izbora?

'Ako ostale sadašnje oporbene stranke žele obračun s korupcijom i sve ovo što zazivaju, mogu podržati mene kao mandatara i program Mosta.', odgovorio je Grmoja.