loš posao

Grčki policajac priznao da su zakazali, navijači su im pobjegli na autocesti

11.08.2023 u 11:01

Bionic
Reading

Objavljeno je svjedočenje policijskog službenika koje otkriva da su potpuno podbacili prilikom osiguravanja Atene. U neredima navijača Dinama i AEK-a ubijen je 29-godišnji Grk

Grčki mediji objavili su iskaze policijskih djelatnika koji su imali dužnost osigurati kvart Nova Filadelfija gdje se nalazi upoište AEK-ovih navijača.

'Uočili smo sumljivu skupinu ljudi u kvartu oko 23 sata. Počeli smo ih slijediti na udaljenosti od oko 50 metara kad je izbila tučnjava. Tražili smo pojačanja i snimali situaciju. Kada su vidjeli da policijskih snaga ima sve više, krenuli su se odvajati jedni od drugih - opisao je jedan od pripadnika policije koji je svjedočio', prenosi Vecernji.hr pisanje grčkih medija.

Kako navode također je priznao i pogreške njihove policije koja očigledno nije obavila svoj posao i spriječila nerede.

Privođenje navijača koji su sudjelovali u neredima Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

'Hrvate su na putu prema Ateni trebali zaustaviti pripadnici prometne policije koji su ih izgubili na autocesti. Nakon što su prešli granicu, izgubili smo ih, a nisu nam mogli pomoći ni Albanci. Konvoj nam je umaknuo, a kad smo naknadno uočili vozila, već je bilo kasno', kazao je službenik.

Nakon dolaska u predgrađu Atene, skupina Hrvata viđena je na željezničkoj postaji u Maroussiju odakle su krenuli prema Novoj Filadelfiji. Policijske snage tada su potpuno zakazale, nisu spriječili incidente koji su završili smrtnom posljedicom.

'Čekalo se s uplitanjem, odluka je bila da se huligane prati s distance, mislim da je tu bila ključna pogreška', priznao je član specijalne policije.

Na mjestu gdje je ubijen navijač AEK-a građani ostavljaju svijeće i cvijeće Izvor: Pixsell / Autor: Thanasis Dimopoulos/EUROKINISSI/