AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Gradonačelnika Kutine sumnjiči se da je izmišljao poslove i podizao plaće osumnjičenima

15.12.2021 u 19:08

Bionic
Reading

U akciji policije i USKOK-a u srijedu uhićeni su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, bivši predsjednik Gradskog vijeća i još dvije osobe. Akcija je pokrenuta nakon istupa sada bivše direktorice tvrtke Eko-Moslavina Adrijane Cvrtile, koja je gradonačelnika optužila za zapošljavanje preko veze

U javnost je izašla i s audio snimkama na kojima se čuje kako gradonačelnik, a i predsjednik Gradskog vijeća od nje traže pogodovanje. Ona je to učinila i na kraju sve prijavila USKOK-u. O svemu je progovorila i za Provjereno.

Dio uhićenih doveden je na ispitivanje, no među njima nije i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, javio reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

''Kako doznajemo, policija je svoj dio posla obavila prijepodne i osumnjičeni su oko 14 sati dovedeni na Oranice. Tereti ih se za trgovanje utjecajem i davanje i primanje mita.

Konkretno, kako doznajemo, gradonačelnika Babića sumnjiči se da je izmišljao poslove i podizao plaće osumnjičenima, odnosno njihovoj rodbini u zamjenu za ruke u tvrtki Eko Moslavina'', otkrio je Goleš.

  • +5
Zlatko Babić Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon ispitivanja u USKOK-u trebalo bi biti poznato hoće li tužitelji tražiti određivanje istražnog zatvora.

Prema dosadašnjoj praksi, gradonačelnici bi bili zadržani u istražnom zatvoru na temelju opasnosti od ponavljanja djela ili utjecaja na svjedoke, dodao je Goleš.