benjamina karić

Gradonačelnica Sarajeva prijavila izraelskog poduzetnika, slao joj uznemirujuće snimke

23.11.2023 u 07:57

Bionic
Reading

Gradonačelnica Sarajeva podnijela je prijavu protiv izraelskog poduzetnika zbog uznemiravanja. Šalje joj slike ubijene djece što je ona protumačila kao prijetnju

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je na svojoj stranici na Facebooku da je Federalnoj upravi policije podnijela prijavu protiv izraelskog poduzetnika Amira Grossa Kabirija.

Kako je navela, Kabiri joj već mjesecima šalje uznemirujuće fotografije i snimke, te je optužuje da podržava Hamas. Kabiri je predsjednik Abraham grupe, izvršni direktora Aluminija i potpredsjednik nogometnog kluba Zrinjski.

'S pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog', napisala je Karić na Facebooku

'Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti', dodala je.

'Osjećala sam se ugroženo, uplašeno'

Karić je navela da su napadi postali brutalniji u trenutku kada je javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini te ubijanje nedužnih civila u Izraelu.

'Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno - u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi', napisala je Karić.

'Svojim objavama motivira i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubojstava i zlostavljanja dijeli i šalje meni osobno uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene, već i moje obitelji, poručujući mi u njima da će mi 'povijest suditi vrlo brzo', te da mi se moji stavovi 'neće oprostiti' itd.

Nisam imala namjeru reagirati na način na koji sam reagirala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu', poručila je.