kod dubrovnika

Slavicu Ecclestone nisu uspjeli otjerati: Izgladila spor, gradnja luksuzne vile ide dalje

11.02.2019 u 11:00

Bionic
Reading

Saga oko izgradnje luksuzne kuće Slavice Ecclestone u Zatonu konačno je privedena kraju. Bez sudskog postupka postigla je dogovor s građevinskom tvrtkom koja je izvodila radove na njenom budućem domu. Do spora je došlo još na jesen prošle godine, kad je vlasnik tvrtke Dom izgradnja Dragan Čoro sudskim rješenjem zapečatio gradilište jedne od najbogatijih žena svijeta

Ovih dana postignut dogovor s investitoricom, ugovoreni iznos je isplaćen, a obavljeni su i zahvati koje je tražila. Iz Dom izgradnje su tek istakli kako je sve prošlo bez sudskog postupka koji bi najvjerojatnije bio iscrpljujući i trajao dugi niz godina, javlja dulist.hr.

Da su nastale nesuglasice između investitora i izvođača radova tijekom izgradnje novog luksuznog doma u Zatonu, u listopadu prošle godine potvrdio je i Vlaho Bošković, glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku.

Slavica Ecclestone kamenu trokatnicu u Zatonu kupila je još u lipnju 2015. godine, a spekulira se kako je za nju izdvojila 19 milijuna kuna (oko 2,5 milijuna eura). Postojeću nekretninu dala je u potpunosti srušiti, a na njezino mjesto je odlučila podignuti potpuno novo luksuzno zdanje.

Još prije tri godine morala se upustiti u legalizaciju pomoćnog objekta, a da bi se uskladila sa zakonom morala je ispuniti uvjet te osigurati nogostup i zelenu površinu. Međutim, s tim se radovima, očito, nije slagao akademski slikar Slobodan Braco Dimitrijević. Njen prvi susjed prepriječio je dovršetak izgradnje nogostupa, Golfom dvicom, automobilom koji je duže vremena tamo bio parkiran, a sam ga Dimitrijević nije želio ukloniti. Po okončanju međususjedske razmirice mir nije dugo trajao.

  • +2
Kuća Slavice Ecclestone u izgradnji Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Kako su se zahuktali radovi na gradilištu, tako je uzavrela atmosfera sa susjedima u zatonskoj vali. Naime, bivša supruga prvog čovjeka Formule 1 Bernieja Ecclestonea radove je pokrenula usred ljeta, što je nagnalo Zatonjane da se žale gradskim komunalnim službama jer su gosti napuštali njihove apartmane.

Osim na buku, mještani Zatona i njihovi gosti žalili su se i na oblake prašine s gradilišta. Na mjestu stare kamene kuće Slavica Ecclestone dala je sagraditi vilu sa sedam soba na oko 700 četvornih metara od kojih ‘samo’ na dnevni boravak otpada oko dvjesto kvadrata.