BERNARDIĆEV IGROKAZ KOD FONTANA

'Građani nisu glupi somovi da se uhvate na Bandićevu udicu'

11.08.2016 u 13:59

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić održao je u četvrtak ispred fontana u blizini Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) igrokaz gdje je u kanistre za vodu (plastične posude) uzeo vodu obrazlažući kako je to voda koju će odnijeti građanima grada Zagreba koji i nakon deset godina obećanja i danas nemaju vodu u svojim domovima

"Način na koji sam grabio vodu i cijeli ovaj performans možda nekima izgleda kao šala, ali nažalost to je tužna sudbina velikog broja naših sugrađanki i sugrađana koji i u 21. stoljeću, a nakon desetljeća obećanja još uvijek nemaju vodu u svojim domovima", rekao je tom prigodom Bernardić. Po njegovim podatcima, riječ je o negdje o 3,5 posto zagrebačkog stanovništva ili negdje do 10.000 zagrebačkih kućanstava koji još uvijek nemaju pitku vodu.

Crno desetljeće je iza nas, desetljeće obećanja kako će svi građani grada Zagreba dobiti vodu, ovdje u fontane su utučeni milijuni, a veliki broj ljudi nema ni osnovno ljudsko dostojanstvo, smatra predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Gubitci u vodovodnom sustavu su golemi, a to pokazuju izvješća revizije jer se od izvora, od crpilišta vode do slavina u kućanstvu, u stanovima izgubi pola vode, pojasnio je Bernardić. Kako je dodao, to znači da plaćamo dvostruko cijenu vode. Postoji prostor za smanjenje cijene pitke vode za pola i Uprava na čelu s SDP-om nakon sljedećih lokalnih izbora ima vrlo jasan plan sanacije vodovodnog sustava u gradu Zagrebu, najavio je Bernardić.

Istaknuo je kako će SDP nakon pobjede na lokalnim izborima uložiti u vodovodni sustav novac iz sredstava grada Zagreba i fondova Europske Unije i napraviti da se vodovodna mreža obnovi, te da nema gubitaka u vodovodnom sustavu. Po Bernardićevim riječima, "to će omogućiti da građani grada Zagreba imaju pitku vodu po dvostruko manjoj cijeni, a to je i cilj". Predsjednik zagrebačkoga SDP-a tvrdi da proteklih godina vodovodni sustav nije saniran te da je zanemarivan pa su zato u vodovodnom sustavu gubitci golemi, odnosno, kako je rekao, "dvostruki".

"U ovo predizborno vrijeme imamo nakon desetljeća lažnih obećanja i najavu besplatnih priključaka za vodu, ali građani grada Zagreba nisu 'glupi somovi' koji će se upecati na predizbornu udicu", poručio je Bernardić i naglasio kako ne treba podcjenjivati ljude kojima se deset godina obećava da će im se napraviti nešto što se do dana današnjeg nije napravilo.

"Naša je poruka vrlo jednostavna, s ulaganjem u vodovodni sustav smanjit ćemo gubitke koji su sada dvostruki u vodovodnom sustavu i omogućit ćemo građanima da imaju jeftiniju vodu u 21. stoljeću, ali ćemo prije svega omogućiti i svim građanima grada Zagreba da imaju vodu jer to mora biti prioritet, te se mora stati na kraj lažnim obećanjima", poručio je Bernardić.

Zaključio je i kako grad Zagreb nema nikakav jasan plan ni vizije potrebne za razvoj grada.