MOLITVA U PAKOŠTANIMA

Gotovinu usporedili s Isusom

08.04.2011 u 19:40

Bionic
Reading

Udruga Stop progonu hrvatskih branitelja organizirala je danas u Pakoštanima molitvu i skup podrške za generale Antu Gotovinu, Mladena Markača i Ivana Čermaka na kojem se okupilo stotinjak ljudi

Skup je održan na trgu ispred mjesne crkve, a na njemu se okupili mahom branitelji koji su nosili transparente podrške za Gotovinu, ali i natpise na kojima su se zbog izdaje prozivali gotovo svi političari, od Jadranke Kosor do Ive Josipovića, preko Ive Sanadera, Vladimira Šeksa, Mladena Bajića, Stjepana Mesića, a na meti se našao i pokojni Ivica Račan.

Na transparentima se navodio i točan broj aboliranih četnika, kao i broj procesuiranih branitelja. Među mučenike su stavljeni Tomislav Merčep, Branimir Glavaš, Mirko Norac i Dario Kordić.

'Tužni smo zbog rasprodaje naše domovine. Našim generalima izriče se presuda u Haagu za sedam dana. Pokažimo da smo uz njih svi zajedno kao narod, u plemenitu boju za istinu o Hrvatskoj", poručio je organizator bojnik Boris Prebeg

Nekoliko je govornika nakon molitve kritiziralo aktualnu vlast i kompletnu političku garnituru te usporedili su sudbinu Ante Gotovine s Kristovim mučeništvom.