JER I DALJE TRAŽI ZATVOR

Gotovinin odvjetnik prijavljuje Carlu del Ponte

20.11.2012 u 12:31

Bionic
Reading

Luka Mišetić, odvjetnik Ante Gotovine, na svom Twitteru objavio je da priprema žalbu švicarskoj odvjetničkoj komori protiv bivše haške tužiteljice Carle del Ponte zbog njezina intervjua koji je dala beogradskom dnevniku Blic

Del Ponte je za Blic uglavnom ponovila ono što je već u petak govorila za hrvatske medije. Ona 'je šokirana oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pred Haškim sudom za zločine nad Srbima tijekom i nakon operacije Oluja 1995. godine'.

'Potpuno je nevjerojatno što se dogodilo nakon presuđene kazne od 24 godine za Gotovinu. Nevjerojatno. Ne mogu to prihvatiti. Osjećam punu solidarnost sa srpskim žrtvama prema kojima je počinjen zločin. Zločin, koji smo čvrsto dokazali činjenicama', rekla je Carla Del Ponte.

Ona i dalje ustraje na tomu da je dobro obavila posao i da je optužnica bila potkrijepljena dovoljnim brojem čvrstih dokaza i pretpostavlja da je došlo do drukčije 'interpretacije činjenica'.

Del Ponte navodi da je jasno da je zločin počinjen i postavlja pitanje tko ga je počinio.

Bivša haška tužiteljica smatra da je oslobađajućom presudom hrvatskim generalima kredibilitet Suda doveden u pitanje.

'Očekujem da u roku od 15 dana bude donesena presuda u slučaju Ramuša Haradinaja i postoji opasnost da i s time bude isti slučaj. Znate, veoma sam razočarana', ponovila je bivša haška tužiteljica dodajući da se poslije svega pojavljuju sumnje da je na presudu, umjesto dokaza, utjecalo nešto što nema veze sa sudom.