JOSIPOVIĆ O ZBIVANJIMA OKO INE

'Gospodarstvo ne može stajati na temeljima od kriminala'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 03.04.2011 11:56
  • Objavljeno 03.04.2011 u 11:48
27  Ivo Josipović

27 Ivo Josipović

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirajući zbivanja oko Ine, s obzirom da je Državno odvjetništvo pokrenulo istragu, rekao je danas kako je poznato da je puno toga u pretvorbi i privatizaciji i inače u gospodarskom poslovanju bilo netransparentno i da smo sada na ozbiljnom putu da se stvari promijene.

'Mislim da svaki od tih slučajeva treba istražiti temeljito i zakonito te bez nepotrebnog dizanja buke i kvarenja imidža naših tvrtki, ali mora biti zaista profesionalno i temeljito do kraja, jer gospodarstvo ne može stajati na temeljima koji u sebi imaju mogući kriminal', rekao je predsjednik odgovarajući na pitanja novinara.

'Ne kažem da je to slučaj u Ini. Pustimo nadležna tijela da obave svoj posao, ali nalaz kakav god bude moramo poštivati i primijeniti posljedice koje se inače primjenjuju na moguće slučajeve nezakonitosti', kazao je Josipović za boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv mina.

Odgovarajući na novinarski upit je li se iskoristila dokumentacija koju je Srbija predala u vezi s vukovarskom bolnicom, rekao je da je u tome bilo dosta dokumenata koji nisu releventni, ali i nešto onih koji su važni, posebice za otkrivanje sudbine pojedinih osoba s Ovčare.

'U svakom sluačju dobro je da se ta suradnja obnavlja i drago mi je da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor imala priliku u okviru trilaterale razgovarati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i slovenskim premijerom Borutom Pahorom. Osobno smatram kako je regionalna suradnja jedan od temelja naše europske politike', istaknuo je predsjednik Josipović.

Prilikom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv mina rekao je kako je teško imati modernu i razvijenu Hrvatsku s prioritetima u turizmu i poljoprivredi, a da se ne riješi problem miniranih površina.

'Razminiranje je humanitarni problem i znamo kako ljudi stradavaju od mina i nadam se i vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti cilj i da Hrvatska 2019. godine u cijelosti bude zemlja bez mina', kazao je Josipović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi