PEĐA GRBIN:

'Gospođa Dalić nalazi se u vrlo nezgodnoj situaciji'

08.01.2017 u 09:24

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik Peđa Grbin u intervjuu za Večernji list rekao je da se SDP ne protivi povratku Ine u hrvatsko vlasništvo, ali isključivo ako postoje jasni pokazatelji da je to ekonomski opravdano. Toga, međutim, nema, a SDP smatra da je potpuno neprihvatljiva nacionalizacija koja je sama sebi svrha

U razgovoru koji je jutros objavljen u emisiji Točka na tjedan televizije N1, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović otkrio je da je privatizacija HEP-a radi kupnje Ine ideja potpredsjednice Vlade Martine Dalić. S obzirom na to da njezin suprug Niko Dalić član uprave Ine, mnogi smatraju da je to slučaj za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

'Gospođa Dalić nalazi se u vrlo nezgodnoj situaciji i mislim da je vrlo nekorektno da sudjeluje u bilo kakvim postupcima vezanim za Inu dok god Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne zauzme stav', rekao je potpredsjednik SDP-a Grbin za Večernji list

Novinari su u četvrtak pitali Dalić za komentar medijskih napisa kako navedeno Povjerenstvo provjerava je li ona u sukobu interesa s obzirom da se bavi procesom oko Ine, a suprug joj je zaposlen u toj kompaniji.

Dalić je rekla kako se ona u okviru svojih ovlasti kao potpredsjednica Vlade bavi pitanjima koja ulaze u djelokrug potpredsjednika Vlade i u tom smislu zastupa stavove i odluke Vlade sukladno svim svojim sposobnostima i profesionalnim kompetencijama.

'U vezi tema koje spominjete i o kojima govorite, još jednom bih iskoristila priliku i skrenula pozornost javnosti da transakcije o kojima se radi su vrlo kompleksne. Jasne i odlučne odluke Vlade nisu uvijek u skladu sa pojedinačnim i parcijalnim interesima i jasno i odlučno postupanje Vlade takve interese ponekad i ugrožava. I o tome će trebati voditi računa tijekom cijelog ovog procesa, dok se ove transakcije ne privedu i ne završe', izjavila je Dalić.