INTERVENIRALA POLICIJA

Gomila napala romsku obitelj kod Našica

10.04.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Tristotinjak mještana Đurđenovca, mjesta nedaleko od Našica, u četvrtak navečer napalo je pred kućom mnogobrojnu romsku obitelj Amić

ĐURĐENOVAC - Podivljala gomila bacala je kamenje po kući, psovala i vrijeđala sve dok nije intervenirala policija koja je izašla na teren s dugim naoružanjem, piše Jutarnji list.

Mještani tvrde da je obitelj Amić, koja broji 25 članova, inače bila incidentna i često je u mjestu bila uzrok problema. Stvarni povod navodno je bio napad jednog mladog Amića na maloljetnu djevojčicu koji se dogodio prije nekoliko dana.

Rade Amić tvrdi kako je do sukoba zbog njemu nepoznatog razloga došlo u birtiji u središtu Đurđenovca gdje je u četvrtak oko 18 sati sjedio s trojicom poznanika. 'Poslije tri piva bez razloga su me iznijeli iz birtije i počeli udarati šakama i nogama.' Kada je krenuo kući, za njim je krenula veća skupina mještana koja se na kraju zaustavila pred kućom romske obitelji.

No drugu verziju priče iznijela je konobarica Sandra Karapetrić iz caffe bara Monaco. 'Sve je započelo prije tri dana kada je desetogodišnji Amićev sin napao jednu djevojku te je maltretirao i pipkao. Njezin ga je otac u četvrtak uhvatio i zaprijetio mu da će ga pretući ako se to ponovi', kazala je konobarica dodavši kako je Rade u četvrtak došao do lokala s trojicom starijih sinova tražeći osvetu. Prema njezinim riječima, Rade je počeo maltretirati jednog starijeg stalnog gosta lokala nakon čega su se umiješala trojica muškaraca te Radu iznijeli izvan lokala gdje je došlo do naguravanja i fizičkog obračuna. 'Tada je došla policija, no u središtu mjesta već se skupila gomila ljudi koja je krenula prema kući Amićevih', tvrdi djevojka za Jutarnji list.

Policija pak navodi da je istraga oko cijelog slučaja još u tijeku. 'Građani su se u četvrtak navečer spontano okupili i mirno prosvjedovali', tvrdi Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske dodavši da će tek po okončanju istrage biti poznati ostali podaci.