NERIJEŠEN SLUČAJ

Godina dana od nestanka Antonije Bilić

07.06.2012 u 15:38

Bionic
Reading

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić iz Krički pored Drniša nestala je na današnji dan prije točno godinu dana, a policija i dalje traga za nestalom djevojkom te se provjerava svaka informacija vezana uz njezin nestanak, kaže načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić

Posljednji put 17-godišnja srednjoškolska učenica Antonija Bilić je viđena kako ulazi u kamion Dragana Paravinje na mostu preko rijeke Čikole, a potom joj se izgubio svaki trag.

Načelnik PU šibensko-kninske ističe kako policijska potraga neće prestati dok se Antonija ne pronađe te dodaje kako se svaka informacija koju policija dobije temeljito provjerava. Tako su se provjeravali i neki podaci koje je policiji dostavio jedan vidovnjak, no dosad nisu pomogli istrazi.

Osim toga, još uvijek i sami vršimo pretragu terena i radimo analizu kretanja Dragana Paravinje, osumnjičenog za počinjenje kaznenog djela, navodi Kostanić.


Na Županijskom sudu u Šibeniku traje sudski postupak protiv Paravinje kojega se sumnjiči da je pokušao silovati, a potom i ubio maloljetnu Antoniju te njezino tijelo skrio.

Paravinja je djelo priznao pred srpskim istražnim tijelima, da bi pred hrvatskim pravosuđem sve zanijekao.

Kako bi izrazili potporu policiji u naporima da se Antonija Bilić pronađe, učenici i učitelji srednje škole 'Ivana Meštrovića' iz Drniša, koju je pohađala i nestala djevojka, sutra će ulicama toga grada organizirati 'Mimohod nade'.