OSTOJIĆ IZ POŽEGE:

'Glumili su pijane milijardere, a bili su zaštićeni kao lički medvjedi'

Rajko Ostojić, Siniša Varga  i Nenad Korkut

Rajko Ostojić, Siniša Varga i Nenad Korkut

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Očekivao sam da županije slijede ponašanje nadležnog ministarstva sa sredstvima za zdravstvo te da se ponašaju racionalno kao i ministarstvo, no vidljivo je da su se pojedini ravnatelji bolnica ponašali kao pijani milijarderi, a bili su zaštićeni kao lički medvjedi', ilustrirao je stanje u zdravstvu Požeško-slavonske županije ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić boraveći u Požegi kao gost požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka

Budući da je Ostojićev zamjenik Požežanin Marijan Cesarik, ministar je rekao da je među ostalim došao upoznati gradonačelnika sa stanjem u požeškom zdravstvu jer ga izuzetno dobro poznaje. Kao dobre primjere u tom zdravstvu izdvojio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i Zavod za hitnu pomoć, a u bolnicu će uložiti 10 milijuna kuna što će se utrošiti za službu hitne pomoći, rendgen i opremu za liječenje moždanog udara.

'U zdravstvu Požeško-slavonske županije stanje se pogoršalo unazad nekoliko godina, nenamjenski i neracionalno potrošeno je 1,6 milijuna kuna decentraliziranih sredstava za zdravstvo jer se to umjesto za ulaganja u poboljšanje opremljenosti i uvjeta rada u ustanovama utrošilo za naknade nakon sudskih presuda', nastavio je ministar Ostojić upozorivši da je posebno teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tome smjenu ravnatelja!

Dodao je da požeški Dom zdravlja ima velik dug zbog neracionalnog poslovanja. Upozorio je da država nema ovlasti u županijskim bolnicama te zatražio konzekvence za neodgovorne pojedince jer je riječ o novcu naših građana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi