BOZANIĆ PRIMIO BRANITELJE

Glogoški: Očekujem konkretnu potporu Crkve

07.11.2014 u 20:22

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predstavnike Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida (HRVI) I. skupine, te predstavnike hrvatskih branitelja, koji već devetnaest dana prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja.

Došli smo prenijeti istinu, hrvatski branitelji od početka rata prenose samo istinu, a zadovoljstvo nam je što su je nadbiskup i biskupi prepoznali, izjavio je predsjednik Udruge stopostotnih HRVI-a Đuro Glogoški nakon sat i pol dugog sastanka.

Razgovarali smo o pitanjima od Domovinskog rata do današnje situacije u kojoj se nalaze hrvatski branitelji, i prošli smo kroz cijelu situaciju da vidimo tko je taj koji stvara probleme hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu, naglasio je.

Na novinarsko pitanje na čiju je inicijativu sazvan sastanak u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, Glogoški je rekao kako je najvažnije da je susret održan i da je Crkva ostala uz hrvatske branitelje, u što - istaknuo je - 'nisu sumnjali ni u jednom trenutku'.

Odgovorio je i kako očekuje konkretnu potporu Crkve, a 'oni koji su doveli do te situacije moraju procijeniti i poduzeti određene korake'.

'Crkva ima utjecaj u Hrvatskoj, Crkva je istina, hrvatski branitelji su istina, istina će pobijediti', rekao je predsjednik Udruge stopostotnih HRVI-a Đuro Glogoški, jedan od organizatora prosvjeda hrvatskih branitelja koji proteklih devetnaest dana traju ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu.

Ponovio je kako branitelji i dalje ne odustaju od svojih zahtjeva, a prvi od njih je za smjenjivanjem resornog ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. S braniteljima je pred novinare izašao zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, no nije želio davati izjave, najavivši priopćenje Zagrebačke nadbiskupije.